Koncert dětských sborů na Hradčanském náměstí se koná pod patronací prezidenta

04.05.2015 12:36

V pátek 8. května 2015 od 14 hodin se na Hradčanském náměstí v Praze uskuteční koncert dětských sborů z ČR a RF.

Koncert dětských sborů na Hradčanském náměstí se koná pod patronací prezidenta
Foto: Dětský sbor Brno
Popisek: Dětský sbor Brno v operetě Polská krev

Koncert, jehož se zúčastní Dětský sbor Brno a sbor Gatčina z Leningradské oblasti, bude oslavou 70. výročí osvobození Československa. Děti zazpívají národní písně obou zemí a také mírové písně. Vyvrcholením společného koncertu bude vypuštění balónků na podporu míru ve světě.

Patronát nad koncertem převzal prezident České republiky Miloš Zeman.


Dětský sbor Brno vznikl v roce 2004. Posláním tělesa je výchova dětí k lásce a úctě k hudbě, poznávání její krásy a hloubky.

Děti, které zpívají v tomto tělese, pravidelně účinkují v představeních Národního divadla v Brně. Nejčastěji je můžete slyšet v operní inscenaci CARMEN George Bizeta, či v Příhodách lišky Bystroušky Leoše Janáčka. Své první CD sbor natočil ve znovu otevřené synagoze v Břeclavi v květnu 2005.

Děti spoluúčinkují na různých benefičních koncertech, např. pro nadaci Terezy Maxové společně s Davidem Kollerem. Každoroční Vánoční koncerty v Mahenově divadle se staly nedílnou součástí brněnského hudebního života, kde vystupují po boku takových hvězd, jako je Eva Pilarová, Peter Nagy, Jiří Suchý a Jitka Molavcová, Bára Basiková, Laďa Kerndl.

Dětský sbor Brno za svou krátkou existenci již zaznamenal úspěch na soutěžích sborového zpěvu, kterých se zúčastnil. V roce 2004 získal zlatou medaili na mezinárodní soutěži sborového zpěvu Svátky písní v Olomouci a v dubnu 2007 získal stříbrnou medaili v absolutním pořadí na 8. mezinárodní soutěži sborového zpěvu (8.internationaler Chorwettbewerb) v rakouském Bad Ischlu.

V roce 2011 na jubilejním 10. ročníku mezinárodní soutěže sborového zpěvu v rakouském Bad Ischlu mezi konkurencí pěveckých sborů z Ruska, Kazachstánu, Ukrajiny, Německa, Rakouska, Švýcarska, Itálie, Maďarska a Litvy získal stříbrné medaile v kategorii dětských sborů do 16 let a v kategorii duchovní hudba bez věkového rozlišení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…