Konference o EET v Praze potvrdila rostoucí zájem obchodníků o druhou vlnu etržeb

04.02.2017 21:40

Více než 600 podnikatelů v pondělí 30. ledna 2017 zaplnilo kongresové prostory v Clarion Congress Hotelu v Praze – Vysočanech, kde v rámci Retail Summitu proběhla konference Ministerstva financí a Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR „Evidence tržeb v praxi“.

Konference o EET v Praze potvrdila rostoucí zájem obchodníků o druhou vlnu etržeb
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

Součástí akce, zaměřené na podnikatele z oblasti velko- a maloobchodu, kteří začínají evidovat již za 21 pracovních dní, byl jako již tradičně veletrh pokladních řešení, praktický blok se zkušenostmi podnikatelů z 1. fáze i blok náměstkyně Aleny Schillerové „EET krok za krokem“.

Ministr financí Andrej Babiš podnikatele požádal, aby přípravu na novou povinnost neodkládali na poslední chvíli. Autentizační údaje si totiž z celkových přibližně 250 tis. podnikatelů spadajících do 2. vlny zatím vyzvedlo přibližně 40 tis. Autentizační údaje si přitom mohou vyzvednout buď osobně na kterémkoliv finančním úřadu, nebo, mají-li datovou schránku, také elektronicky na www.daneelektronicky.cz.

Nenechávat své povinnosti na poslední chvíli se vyplatí. Podnikatelé se tak vyhnou frontám a získají dostatek času na přípravu,“ doplňuje náměstkyně pro daně a cla Alena Schillerová.

Další, v pořadí již čtvrtá velká konference o elektronické evidenci tržeb určená zejména podnikatelům z velko- a maloobchodu, se uskuteční ve středu 15. února v Clarion Congress Hotelu v Ostravě.

Vstup na celou akci je zdarma po předchozí REGISTRACI.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…