Kontraband cigaret na Vysočině: stejného Slováka tam celníci chytili podruhé, Bulhara odhalil rentgen

10.12.2017 16:07

Dva zajímavé záchyty pašovaných cigaret zaznamenaly na dálnici D1 kontrolní hlídky Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

Kontraband cigaret na Vysočině: stejného Slováka tam celníci chytili podruhé, Bulhara odhalil rentgen
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ve čtvrtek 30. listopadu celníci na 122. kilometru ve směru na Prahu zastavili vůz Škoda Octavia, jehož zavazadlový prostor a zadní sedačky byly zcela zaplněny kartony cigaret bez označení tabákovými nálepkami. Pikantní je, že sedmapadesátiletý Slovák za volantem byl vysočinskými celníky zachycen během půl roku už podruhé. Na konci května přepravoval v „oktávce" kontraband 933 kartonů cigaret, nyní jich vezl rovnou tisícovku. Kdyby zboží dopravil do cíle a následně prodal, připravil by stát na spotřební dani o více než půl milionu korun. Celníci cigarety zajistili a řidič putoval do cely předběžného zadržení.

V pondělí 4. prosince pracovníci mobilního dohledu směrovali z dálnice D1 vytipovaná vozidla na parkoviště Celního úřadu ve Stříteži k velkokapacitnímu rentgenu. Při kontrole dodávky s bulharskou imatrikulací byly na snímcích v dutinách vozidla patrné tvary, připomínající kartony cigaret. Fyzická kontrola s asistencí psa, vycvičeného na vyhledávání cigaret, tuto domněnku potvrdila. Po demontáži vnitřního polstrování stropu a boků vozidla bylo nalezeno 2583 krabiček cigaret s bulharskými kontrolními nálepkami, které měly doputovat za svými krajany v belgickém Bruselu.

V zadní části nákladového prostoru byly navíc nelegálně přepravovány lihoviny, celkem 75 lahví různých značek. Souhrnný únik na spotřební dani činí téměř 140 tisíc korun. Také v tomto případě skončil řidič v cele předběžného zadržení a zboží ve skladu celního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…