Kontroloři z německého účetního dvora navštívili NKÚ. Pracovalo se na zprávě o kontrole DPH

02.10.2018 8:12

Ve dnech 25. až 27. září se zástupci NKÚ a Spolkového účetního dvora Německa sešli na půdě NKÚ.

Kontroloři z německého účetního dvora navštívili NKÚ. Pracovalo se na zprávě o kontrole DPH
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Smyslem schůzky byla práce na společné zprávě o výsledcích koordinované kontroly daně z přidané hodnoty, kterou NKÚ zveřejnil v září tohoto roku. Tato kontrola prověřovala správu daně z přidané hodnoty při přeshraničním elektronickém obchodování mezi obchodníky a spotřebiteli. Kontroloři se v ní zaměřili například na to, jestli finanční správy obou zemí splnily závazek dle práva Evropské unie týkající se zavedení režimu tzv. Mini One Stop Shop (MOSS). Zabývali se tím, jaké problémy se při správě tohoto režimu vyskytovaly a zda je tento režim vhodný k zajištění příjmů daně z přidané hodnoty.

Při schůzce se kontroloři podrobně zabývali hned několika tématy - například nedostatky v právní úpravě nebo postupu správce daně v rámci daně z přidané hodnoty při přeshraničním elektronickém obchodování. Formulovali také společná vyhodnocení a doporučení pro zlepšení správy této daně v režimu MOSS i shrnutí výsledků koordinované kontroly jako takové. Základním problémem, který se prolíná napříč jednotlivými oblastmi, je rozdělení kompetencí v rámci správy daně mezi členský stát spotřeby a členský stát identifikace.

Společnou zprávu o výsledcích koordinované kontroly plánují obě nejvyšší kontrolní instituce vydat do konce roku 2018. Zpráva bude zpracována v českém, německém a anglickém jazyce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…