Koordinátor digitální agendy Tomáš Prouza jednal s partnery o svých prioritách

22.06.2016 18:12

Ve středu 22. června 2016 se v Lichtenštejnském paláci uskutečnilo první jednání koordinátora digitální agendy ČR Tomáše Prouzy se zástupci resortů, sociálních a hospodářských partnerů a odborníky z IT byznysu. Tématem pracovního setkání byly priority koordinátora digitální agendy a jejich provádění.

Koordinátor digitální agendy Tomáš Prouza jednal s partnery o svých prioritách
Foto: vlada.cz
Popisek: Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza

Tomáš Prouza, kterého vláda v květnu jmenovala koordinátorem digitální agendy, si vytyčil pět prioritních oblastí: 1) e-skills, 2) e-commerce, 3) e-government, 4) e-bezpečnost a 5) e-výzvy. Dnešní jednání s odborníky na digitální agendu se proto zabývalo tím, jak tyto priority rozvést a na které úkoly se soustředit.

Tomáš Prouza zároveň představil některé z digitálních aktivit, které chce rozpracovat v následujících měsících. V oblasti e-skills se chce zaměřit na zmapování projektů digitálního vzdělávání a vytvořit jejich přehled na jednom místě, aby je občané a firmy nemuseli složitě vyhledávat.

Druhou prioritou koordinátora je elektronický obchod. Je to i velké téma Evropské komise a bude jen na nás, jak dokážeme využít návrhy k dalšímu posílení českého e-commerce sektoru a rozšíření nabídky pro české zákazníky.

V oblasti e-governmentu bude Tomáš Prouza úzce spolupracovat s Ministerstvem vnitra na pravidelné aktualizaci plánovaných digitálních služeb, které by měly zlepšit přístup občanů ke službám státní správy.

Úspěšné promítnutí evropské legislativy o ochraně osobních údajů do českého právního řádu pak bude cílem koordinátora v oblasti e-bezpečnosti. V poslední prioritě – e-výzvách – se Tomáš Prouza zaměří na otevřená data ve veřejné správě, služby sdílené ekonomiky a on-line platformy.

Rozpracované priority budou zakotveny v aktualizovaném Akčním plánu pro rozvoj digitálního trhu, který bude 15. července 2016 projednán na Pracovním tymu tripartity pro hospodářskou politiku. Do konce července bude aktualizovaný Akční plán předložen vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…