Koryto potoka Jasenice ve Vsetíně opravily Lesy ČR

16.01.2018 13:50

Celkovou opravu vodního toku Jasenice v zastavěné části Vsetína ve Zlínském kraji dokončily Lesy České republiky loni v prosinci. Projekt za 6,1 milionů korun bez DPH spolufinancovalo Ministerstvo zemědělství ČR.

Koryto potoka Jasenice ve Vsetíně opravily Lesy ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Jasenice odvodňuje průmyslovou oblast severovýchodně od Vsetína a přilehlou část Hostýnsko-vsetínské hornatiny. Šířka dna koryta toku dosahuje v opravované části šesti až osmi metrů a hloubka až dvou metrů.

„Z více než kilometrového úseku vodního toku v místní část Luh, tedy od zaústění toku do Vsetínské Bečvy, jsme odstranili 1300 m3 nánosů. V podélném opevnění jsme opravili a doplnili dlažby a kamenné rovnaniny a také dvacet příčných stupňů, kamenných pasů a rovnanin částečně uložených do betonu,“ uvedl Pavel Pernica, vedoucí Správy toků oblast povodí Moravy z podniku Lesy ČR. Do toku už nezasahují ani náletové dřeviny a keře.

Opravu financovaly Lesy ČR částkou 2 297 639 Kč. Ministerstvo zemědělství ČR vložilo do projektu 3 812 000 Kč z dotačního programu: Podpora opatření na drobných vodních tocích a malých vodních nádržích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…