Kovosvit přilákal na odborný seminář s firmou Iscar více než stovku zákazníků

14.02.2019 11:29

Jihočeský výrobce obráběcích strojů Kovosvit MAS uspořádal ve středu 13. února další ze svých tradičních odborných seminářů. Na akci, jež se tradičně koná v showroomu Kovosvitu, spolupracoval se společností Iscar ČR.

Kovosvit přilákal na odborný seminář s firmou Iscar více než stovku zákazníků
Foto: Kovosvit MAS
Popisek: Kovosvit MAS

Formou praktických ukázek svým zákazníkům prezentoval, jak fungují obráběcí stroje Kovosvitu spolu s novou řadou nástrojů řady LOGIQ. Tu Iscar představil v minulém roce na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Akce přilákala na 130 zástupců z téměř devadesáti firem. Zájem dokonce předčil kapacitu prostor, takže byl Kovosvit nucen s předstihem ukončit registraci.

„Strategie společnosti Iscar směřuje k úspoře času při jednotlivých procesech obrábění. Díky tomu jsou schopni až o šestinu snížit výrobní náklady uživatele. My se též v Kovosvitu snažíme v duchu pravidel Průmyslu 4.0 maximálně zefektivnit proces obrábění na našich obráběcích strojích. V kombinaci s využitím nástrojů od Iscaru dochází k velmi zajímavé synergii,“ uvedl Petr Heinrich, technický ředitel Kovosvitu MAS, a dodal: „Zájem našich zákazníků o tento seminář jasně ukázal, že jde o směr, kterým se chtějí do budoucna ubírat.“

Kovosvit MAS na semináři prezentoval svoji výrobní řadu soustruhů i frézovacích center, přímo v showroomu mohli návštěvníci v akci sledovat tři pětiosá vertikální obráběcí centra i nový soustruh KL 285. Iscar ČR na technickém semináři představil v akci svoji novou řadu nástrojů LOGIQ určenou pro soustružení, frézování i upichování. Po teoretických přednáškách vždy následovaly praktické ukázky přímo na obráběcích strojích. Zákazníci se měli možnost obsluhy i přítomných zástupců obou firem zeptat na detailní informace.

„Semináře umožňují našim zákazníkům zhlédnout novinky našich partnerů přímo v akci, diskutovat s technology o jejich přednostech, případně se doptat na detaily, které je zajímají. Zároveň mohou při této příležitosti odborníkům z obou firem nastínit problémy, které mají ve své výrobě a pokusit se je společnými silami vyřešit,“ doplnil Petr Heinrich. Program semináře doplnily prezentace dalších dvou partnerů: výrobce chladících kapalin a maziv Blaser Swisslube a společnost SolidWorks, výrobce nejúspěšnějšího strojírenského 3D CAD systému na českém trhu.

Příští akcí, kterou Kovosvit MAS pro své zákazníky chystá, budou tradiční Zákaznické dny, které se letos ponesou v duchu oslav 80. výročí založení této strojírenské firmy. K vidění opět budou novinky v produkci společnosti, prezentace divize MAS Automation a tradičně se pro zájemce budou organizovat prohlídky areálu firmy, montáže i slévárny. Zákaznické dny se uskuteční 10. a 11. dubna.

O společnosti Kovosvit MAS, a. s.
Společnost má téměř osmdesátiletou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Je nositelem mnoha ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v České republice. Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl. Kovosvit MAS nabízí svým zákazníkům komplexní služby, individuální řešení, flexibilitu a výrobky té nejvyšší kvality. V září roku 2016 vstoupila do Kovosvitu MAS jako strategický investor společnost INDUSTRY INNOVATION. Přestože INDUSTRY INNOVATION spolupracuje s holdingem CZECHOSLOVAK GROUP, působí samostatně a není členem tohoto holdingu, do něhož nepatří ani organizačně ani z hlediska manažerských procesů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…