Kožní problémy má více než polovina Čechů. K odbourání studu u lékaře by jim pomohla možnost elektronických konzultací

29.07.2016 16:54

Letní období znamená pro většinu Čechů dovolené, slunění, koupání v moři či v bazénech. Tyto příjemné činnosti ale zvyšují riziko problémů s kůží. Z průzkumu agentury STEM/MARK realizovaného pro společnost CompuGroup Medical Česká republika (CGM) vyplynulo, že více než 60 % Čechů mělo dermatologický problém a 7 z 10 lidí by rádo tyto potíže konzultovalo s lékařem online.

Kožní problémy má více než polovina Čechů. K odbourání studu u lékaře by jim pomohla možnost elektronických konzultací
Foto: CompuGroup Medical
Popisek: CompuGroup Medical

Potíže s pokožkou řeší většina Čechů. Devět z deseti respondentů se s nimi setkalo osobně nebo u svých blízkých. Často se nejedná pouze o jeden problém, se dvěma a více problémy se setkala více než třetina dotázaných. Nejčastěji se jedná o potíže s mateřskými znaménky (38 %), pihami (33 %) a kůží citlivou na slunce (23 %). Setkání s nejnebezpečnějším onemocněním, rakovinou kůže, uvedla ve svém hodnocení necelá pětina respondentů.

Češi si přejí komunikovat s lékaři elektronickou cestou

Kožní problémy jsou velmi choulostivým tématem a řada lidí se o nich ostýchá mluvit nebo se vypravit přímo k lékaři. Průzkum ukázal, že 74 % dotázaných by uvítalo možnost zaslat svému lékaři fotografii kožního problému a zkonzultovat s ním obtíže elektronicky.

„Výzkum rovněž ukázal, že lidé chtějí především šetřit svůj čas, který tráví zbytečně v čekárnách u lékaře, a také by se rádi zbavili zdlouhavého objednávání,“ uvádí  Lenka Volfová, Head of Marketing ze společnosti CompuGroup Medical Česká republika a doplňuje: „Navíc by touto cestou mohli řešit problémy, které se jim náhle vyskytly třeba i během dovolené a konzultovat je přímo se svým kožním lékařem. Podle posledních údajů zabezpečenou komunikaci mezi lékařem a pacientem, služby CGM LIFE eSERVICES, využívá takřka 37 000 pacientů.“

Více než čtvrtina respondentů by uvítala i více možností, jak se s lékařem spojit elektronickou cestou. Nejčastěji uváděli email (61 %), i když se nejedná o bezpečný způsob komunikaci. Zabezpečenou webovou aplikaci uvedla necelá třetina dotázaných.

O skupině CompuGroup Medical SE

CompuGroup Medical je jednou z předních světových společností zaměřených na eHealth. S celkovými příjmy okolo 500 milionů eur jsou její softwarové produkty navrženy tak, aby podporovaly všechny odborné a organizační činnosti v lékařských ordinacích, lékárnách, laboratořích a nemocnicích. Informační služby pro všechny subjekty zapojené do procesu poskytování zdravotní péče a sdílení elektronických zdravotních záznamů přispívají k bezpečnější a efektivnější péči o pacienty.

Služby CompuGroup Medical jsou založeny na unikátní zákaznické síti více než 400 000 lékařů, zubních lékařů, nemocnic, lékáren a dalších poskytovatelů služeb. Se zastoupením v 19 zemích a se zákazníky ve 40 zemích po celém světě je CompuGroup Medical společností s jedním z nejvyšších pokrytí mezi poskytovateli služeb elektronického zdravotnictví. Přibližně 4 300 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců podporuje inovativní řešení pro stále rostoucí požadavky zákazníků na systém zdravotní péče.

O společnosti CompuGroup Medical Česká republika

Společnost CompuGroup Medical Česká republika vznikla v roce 2009 fúzí softwarových firem, jejichž vlastníkem byla mateřská společnost CompuGroup Medical. Vizí společnosti je plně elektronizované zdravotnictví. Společnost je lídrem tuzemského trhu ambulantních informačních systémů. Poskytuje rovněž softwarová řešení pro nemocnice a laboratoře. S jejími produkty a službami jsou lékaři spokojeni, což potvrzují pravidelné průzkumy. Vnímají ji jako společnost, která je flexibilní, inovativní, zajímá se o problémy a potřeby lékařů a v konečném důsledku jim usnadňuje život. Na pobočkách v Praze, Brně, Pardubicích a Ústí nad Orlicí pracuje 110 zaměstnanců. Společnost CompuGroup Medical Česká republika je od května 2012 členem ICT Unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…