Kraj Vysočina: 26. ročník Evropského fóra Wachau

09.07.2022 11:16 | Tisková zpráva

Náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina Hana Hajnová přijala pozvání k účasti na 26. ročníku Evropského fóra Wachau, které se konalo tradičně v Krems an der Donau.

Kraj Vysočina: 26. ročník Evropského fóra Wachau
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Letošní ročník pravidelného diskusního setkání významných hostů země Dolní Rakousko z oblasti politiky, obchodu, kultury, médií a diplomacie se nesl v duchu ochrany budoucnosti Evropy. Cílem diskusí bylo hledání společné cesty pro bezpečnou budoucnost v Evropě.

Setkání uvedla hejtmanka Dolního Rakouska Johanna Mikl-Leitner a Martin Eichtinger, dolnorakouský radní pro oblasti bydlení, práci a mezinárodní vztahy. „Po desetiletích domnělé stability vývoj posledních měsíců ukazuje, jak křehké jsou základy míru v Evropě. Znovu si uvědomujeme důležitost institucí, které svou práci věnují vytváření a rozvíjení přátelství za hranicemi a udržují tak dobrý základ pro dialog a kontakty v jednotlivých regionech. Přátelství vybudovaná v dobách míru jsou nyní důležitá pro podporu rozhovorů s cílem nalézt řešení v dobách krize. Společně s různými zde zastoupenými institucemi řešíme téma mezinárodní spolupráce a její přínos pro mír. Jednou z takových institucí je i mezinárodní uskupení Evropského regionu Dunaj-Vltava, které slaví letos deset let od svého založení,“ uvedl Martin Eichtinger.

Othmar Karas, místopředseda Evropského Parlamentu zdůraznil, jak důležité je nyní co nejrychlejší přijetí zemí západního Balkánu mezi členy EU. Vstřícným krokem by mělo být urychlení přístupového dialogu ze strany institucí EU. Dalším důležitým krokem je zapojení mladých lidí, aby se sami měli možnost podílet na vytváření EU. I proto bylo na toto fórum pozváno více jak 200 studentů z 9 zemí.

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

Hana Hajnová zdůraznila, že stejně důležitým prvkem pro zachování míru v Evropě jsou nejenom instituce, ale především lidé, kteří tyto instituce vytváří. Oni se musí naučit nechat svoje osobní zájmy stranou a vložit svoji iniciativu do budování podmínek pro lepší život v EU. „Co mám na spolupráci mezi regiony obzvláště ráda, je dialog a otevřená snaha řešit svoje problémy společně. A to se nám daří především v Evropském regionu Dunaj-Vltava, ve všech šesti oblastech, na které jsme ve své strategii zacílení – zdravotnictví, cestovní ruch, spolupráce vysokých škol, průmyslu 4.0, energetiky a mobility; důkazem jsou úspěšně realizované projekty,“ zdůraznila Hajnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…