Kraj Vysočina: Dáváme odpadům druhou šanci

18.11.2022 15:13 | Tisková zpráva

V závěru minulého týdne se v Hrotovicích uskutečnil tradiční dvoudenní seminář na podporu komunálního odpadového hospodářství ve městech a obcích Kraje Vysočina, určený starostům, zastupitelům, pracovníkům v odpadovém hospodářství obcí s rozšířenou působností a pověřených obcí i zástupcům regionálních svozových společností.

Kraj Vysočina: Dáváme odpadům druhou šanci
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Nejlevnější a nejekologičtější je takový odpad, který vůbec nevznikne. Podporou předcházení vzniku odpadů, investicemi do technologií třídění a opětovného využití a hlavně používáním výrobků z recyklovaných materiálů tak dáváme odpadům druhou šanci. 

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí
Kraj Vysočina pravidelně spolufinancuje projekty obcí z programu Fondu Vysočiny a ve spolupráci se správci kolektivních systémů také organizuje vzdělávací aktivity pro odbornou i laickou veřejnost,“ shrnul některé z aktivit kraje radní pro životní prostředí a zemědělství Pavel Hájek. „Kraj Vysočina má velkou výhodu v tom, že odpadové hospodářství ve většině obcí zajišťují dobře fungující společnosti zcela vlastněné obcemi a ty jsou nejdůležitějšími články v systému odpadového hospodářství u nás. Díky aktivnímu přístupu komunálních svozových společností, obcí a jejich občanů ale i Sborů dobrovolných hasičů patří dlouhodobě Kraji Vysočina přední příčky mezi kraji v třídění odpadů, například vysloužilých elektrospotřebičů i baterií,“ dodává gesční radní.

Vedle realizovaných a plánovaných aktivit kraje a kolektivních systémů byly na semináři představeny praktické zkušenosti měst a odpadářských společností při nakládání s bioodpady, provozem RE-USE center, door to door systémů a prezentace firem o recyklaci textilu a zpracování gastroodpadů.

Seminář uspořádala autorizovaná obalová společnost EKO-KOM ve spolupráci s Krajem Vysočina, odpadářskou společností ESKO-T  a kolektivními systémy pro zpětný odběr elektrospotřebičů a baterií ASEKOLem, ELEKTROWINem a ECOBATem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…