Kraj Vysočina: Setkání partnerů projektu RUMOBIL

26.02.2018 20:08

V Třebíči se setkali partneři evropského projektu RUMOBIL se zástupci Společného sekretariátu programu Interreg CENTRAL EUROPE, ze kterého je tento projekt spolufinancován. U příležitosti uplynutí první poloviny doby realizace projektu diskutovali dosud dosažené výstupy a plán aktivit na nejbližší období.

Kraj Vysočina: Setkání partnerů projektu RUMOBIL
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Projekt RUMOBIL (Mobilita v evropských regionech venkovského charakteru dotčených demografickými změnami) je realizován konsorciem 12 partnerů ze 7 zemí střední Evropy od května roku 2016. Zaměřuje se na zlepšení organizace, dostupnosti a kvality služeb veřejné dopravy v regionech s převážně venkovským charakterem a nalezení inovativních řešení a přístupů k dopravnímu plánování a koncepci dopravních politik pro tyto regiony.

V rámci setkání zástupci Vedoucího partnera projektu, Spolkového ministerstva pro regionální rozvoj a dopravu Saska-Anhaltska, zrekapitulovali dosavadní průběh realizace projektu a vyzdvihli doposud dosažené výstupy a úspěchy. K nim patří především zpracování společné nadnárodní strategie pro optimalizaci veřejné dopravy, která vychází ze vzájemné výměny zkušeností a poznatků mezi partnery, a zahájení pilotních aktivit k testování a ověření konkrétních inovativních řešení ve veřejné dopravě v partnerských regionech.

 „Na Vysočině jsme v rámci pilotního testování v březnu loňského roku rozšířili nabídku spojů veřejné linkové autobusové dopravy na Třebíčsku, Havlíčkobrodsku, Velkomeziříčsku a v oblasti Světlé nad Sázavou. Naším záměrem je zlepšit dostupnost především menších venkovských obcí veřejnou dopravou, a to nejen v pracovních dnech, ale i o víkendech,“ přiblížil Pavel Pacal, náměstek hejtmana kraje pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování. „Doposud autobusy na nových spojích najely již přes 100 tisíc kilometrů a přepravily téměř 50 tisíc cestujících,“ doplnil Pavel Pacal.

Klíčovými úkoly pro nadcházející měsíce budou zejména zpracování prognózy poptávky po veřejné dopravě v jednotlivých regionech zapojených do projektu a samozřejmě dokončení pilotního testování a pečlivé vyhodnocení jejich průběhu a přínosů.

Společné setkání projektoví partneři zakončili návštěvou a prohlídkou nově vybudovaného přestupního terminálu u hlavního nádraží v Třebíči.

Projekt RUMOBIL je realizován v rámci programu nadnárodní spolupráce Interreg CENTRAL EUROPE 2014 – 2020 a spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…