Kraj Vysočina dostane ze SFDI 537 milionů korun na silnice

27.02.2023 20:29 | Tisková zpráva

raj Vysočina obdrží v letošním roce téměř 537 milionů korun jako příspěvek Státního fondu dopravní infrastruktury na opravy silnic II. a III. třídy.

Kraj Vysočina dostane ze SFDI 537 milionů korun na silnice
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Rozpis silničních úseků, které chceme za peníze z fondu opravit, čítá 46 položek. Opravy silnic jsou naší jednoznačnou prioritou, proto dalších více než 250 miliónů korun kraj na silnice rezervuje ve vlastním rozpočtu a zhruba 440 miliónů korun jsme připraveni vyčerpat z evropských fondů,“ uved Miroslav Houška, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a ekonomiky. Další peníze na opravy i investice v řádech stovek milionů korun mají v rozpočtu krajští silničáři.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31652 lidí

  • V okrese Havlíčkův Brod budou za peníze SFDI zrealizovány např. opravy úseku Chotěboř – Libice nad Doubravou, mostů v Klokočově, Libici, Okrouhlici, Sloupnu a Chuchli nebo průtahu Malčínem.
  • V okrese Jihlava jsou k opravám připraveny průtahy Mrákotínem, Panenskou Rozsíčkou, Větrným Jeníkovem, mosty v Řídelově, Mysliboři nebo Stříteži, zahájena bude oprava silnice mezi Polnou a Nížkovem.
  • V okrese Pelhřimov budou opraveny např. mosty v Leskovicích, Kuňovce, Onšově a Houserovce, na tuto stavbu naváže i oprava úseku Houserovka – Benátky.
  • Na Třebíčsku Kraj Vysočina připravil opravy mostů v Budkově, Jasenicích, Bransouzích a v Jemnici v ulici u Černého mostu, dále opravy průtahů ve Smrku nebo Hvězdoňovicích a dojde i na ulici 9. května přímo v centru Třebíče, která bude pilotně realizována v režimu BIM.
  • V okrese Žďár nad Sázavou čekají opravy z prostředků SFDI mosty v Olší nad Oslavou, Cikháji, Českých Milovách, Bolešíně, Vlkově nebo Domaníně, dále také budou opraveny úseky silnic mezi Bohdalovem a Březím nad Oslavou nebo mezi Rožnou a Dolní Rožínkou.

Veškeré opravy za peníze poskytnuté SFDI budou opět realizovány prostřednictvím Krajské správy a údržby silnic Vysočiny. „V loňském roce vyčerpal Kraj Vysočina ze SFDI částku 389,584 miliónu korun, což pomohlo s opravou cca 34 km silnic a opravou či rekonstrukcí 11 mostů a jedné zdi,“ uvedl náměstek ředitele Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Tomáš Mátl.

Od roku 2015 poskytl Státní fond dopravní infrastruktury na opravy silnic Kraji Vysočina přes 2,5 miliardy korun a délka opravených silnic z těchto prostředků již přesáhla 400 km a opraveno či zrekonstruováno bylo 27 mostů a 8 zdí. Další peníze ze SFDI dostává kraj na řešení nehodových úseků nebo na majetkoprávní a další přípravu dopravních projektů nutných pro přípravu stavebních opatření a staveb nutných pro umožnění přepravy nadrozměrných a těžkých komponent pro dostavbu jaderné elektrárny Dukovany. V tomto případě se jedná o nepravidelné příspěvky v desítkách miliónů korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…