Kraj Vysočina na jaře zmodernizuje poslední dva úseky silničního tahu mezi Jihlavou a Pelhřimovem

05.10.2018 13:17

Na trase Jihlava – Pelhřimov v třicetikilometrové trase silnice II/602 zbývá modernizovat cca 4,2 km. Dva úseky Dušejov – Hubenov a Olešná – Strměchy je Kraj Vysočina připraven začít rekonstruovat hned z jara příštího roku. „Během zimy bude jasné, která firma se prací ujme, ještě před letošními Vánocemi musí Kraj Vysočina stihnout podat žádost na spolufinancování těchto rekonstrukcí z fondů EU,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Kraj Vysočina na jaře zmodernizuje poslední dva úseky silničního tahu mezi Jihlavou a Pelhřimovem
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Úsek silnice II/602 mezi Dušejovem a obcí Hubenov o délce cca 1,7 km bude upraven, až na výjimky v mírném narovnání ostrých zatáček, ve stávající trase. Po celou dobu rekonstrukce této části bude u odbočky na Ježenou vybudována náhradní panelová komunikace tak, aby mohl být nahrazen novým stávající propustek.

Úsek silnice II/602 mezi Olešnou a obcí Strměchy v délce 2,5 km bude stejně jako první úsek modernizován bez úplného uzavření komunikace, průjezdný bude kyvadlově, řízený semaforem. Charakter prací si však vyžádá vyloučení nákladní dopravy, pro kterou budou včas stanoveny náhradní trasy. Projekt počítá s kompletní rekonstrukcí silnice včetně podkladových vrstev. Šířka komunikace umožní přidat za Olešnou ve směru na Jihlavu předjížděcí pruh, tzn. pro oba úseky platí rozšíření na kategorii S 9,5 tj. se zpevněním vozovky v šířce 8,5 m, vyjma právě krátkého úseku za Olešnou, kde budou ve směru na Jihlavu dva jízdní pruhy.

Obě stavby začnou začátkem jara 2019, jejich dokončení se předpokládá v říjnu 2019. Cena díla bude známa po uzavření veřejné zakázky, Kraj Vysočina má zájem obě akce spolufinancovat z EU fondů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…