Kraj Vysočina podpoří digitální centra Krajské hospodářské komory

13.02.2022 9:45 | Tisková zpráva

Krajská hospodářská komora a všech pět okresních hospodářských komor bude i letos s dotací Kraje Vysočina poskytovat asistenci a podporu podnikatelským subjektům při digitalizaci jejich vnitropodnikových procesů jako klíčového faktoru zvyšování jejich konkurenceschopnosti.

Kraj Vysočina podpoří digitální centra Krajské hospodářské komory
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Už od roku 2019 zřizuje hospodářská komora asistenční, nově digitální centra zaměřená na Průmysl 4.0 a digitalizaci a přispívá tak k vyšší informovanosti podnikatelského sektoru. 

Anketa

Měl by ombudsman Křeček skončit za výrok, že Romové si za svou bytovou situaci můžou sami?

0%
98%
hlasovalo: 34665 lidí
Postupně své aktivity zaměřovala na výrobní procesy,  rozvoj obchodu v elektronickém prostředí a aktuálně přidává oblast vyhledání talentovaných a nadaných pracovníků. I v letošním roce poskytneme dotaci ve výši 1,5 miliónu korun,“ uvedla náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová. 

Krajské hospodářské komoře se podařilo vybudovat během čtyř let funkční síť asistenčních center, jejichž služby aktivně využívá minimálně padesátka firem z regionu, další reflektují na nabídky vzdělávacích a rozvojových aktivit. Je tak zajištěna kvalifikovaná podpora podnikatelského sektoru v oblastech souvisejících s tématem digitalizace a dále spolupráce a komunikace mezi podnikatelským prostředím, vzdělávací sférou a samosprávou v rámci celého Kraje Vysočina. Mezi nejvyhledávanější služby asistenčních, nyní digitálních center patří zajištění dotačního poradenství v souvislosti s problematikou Průmyslu 4.0, vzdělávacích akcí, ale i podpora informovanosti škol o tématu Průmysl 4.0, angažovanost na vzdělávacích veletrzích pro studenty posledních ročníků základních škol nebo spolupořádání živých událostí typu hackathon pro konkrétní cílové skupiny. Loni komora začala úzce spolupracovat s Vysokou školou polytechnickou Jihlava v oblasti podpory využití Cyber Physic Factory.

Podpora aktivit Krajské hospodářské komory Kraje Vysočina zapadá do konceptu rozvoje podnikatelského prostředí Kraje Vysočina. „Příprava nebo dokonce zahájení digitalizačních procesů ve firmách totiž bude v některých případech rozhodujícím faktorem pro získání podpory v programovém období 2021+,“ upozornila Hana Hajnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …