Kraj Vysočina pomůže potravinové bance, její služby loni využila šedesátka partnerů

06.02.2023 7:34 | Tisková zpráva

Kraj Vysočina posílá Potravinové bance Vysočiny 200 tisíc korun. Dotace má, stejně jako v předchozích letech, pomoci s úhradou především běžných provozních nákladů.

Kraj Vysočina pomůže potravinové bance, její služby loni využila šedesátka partnerů
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Regionální potravinová banka resp. její pomoc hrála klíčovou roli v operativním zásobování Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině. Spolu s Českým červeným křížem jsou stále přirozenými hlavními garanty nejen potravinové, ale i další potřebné humanitární pomoci,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Kraj Vysočina patří k podporovatelům Potravinové banky Vysočiny od roku 2014.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

„Pravidelný 200tisícový příspěvek poskytuje Kraj Vysočina Potravinové bance Vysočiny od roku 2016. V minulém roce organizace rozdělila více než 380 tun potravin a dalšího zboží, pravidelně spolupracovala s šedesátkou organizací z řad měst, NNO nebo příspěvkových organizací,“ upřesnil radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jan Tourek.

Provoz Potravinové banky Vysočiny aktuálně zajišťuje 14 osob v různém rozsahu pracovních úvazků. Novinkou je pořízení nového objektu ve Světlé nad Sázavou, kam bude banka po potřebných úpravách centralizovat sklady. Na stávající adrese v Ledči nad Sázavou poté zůstane k dispozici pouze zázemí pro řízení organizace a menší sklad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…