Kraj Vysočina pošle dotaci hasičům na nový evakuační autobus

17.01.2023 18:47 | Tisková zpráva

Kraj Vysočina pošle během letošního jara šest miliónů korun na účet Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina. Jde o pravidelnou každoroční dotaci, kterou profesionální hasiči využívají např. na obměnu klíčových prostředků pro zvládání mimořádných událostí.

Kraj Vysočina pošle dotaci hasičům na nový evakuační autobus
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„V letošním roce pomůžou krajské peníze s pořízením nového evakuačního autobusu, s rekonstrukcí nosiče kontejnerů a s dílčí obměnou ochranných zásahových oděvů,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

V minulosti byla krajská dotace hasičským záchranným sborem využita například i na nákup jeřábů, malého autobusu pro 25 osob, repasi cisternových automobilových stříkaček, v minulých letech také na obnovu a náhradu ochranných pracovních prostředků využitých a spotřebovaných při likvidaci následků po tornádu na Jižní Moravě.

V letech 2020 – 2021 byli profesionální hasiči důležitými partnery zdravotníků i ošetřovatelů při zvládání pandemické situace ve zdravotnických a sociálních zařízeních.

O poskytnutí dotace musí finálně rozhodnout Zastupitelstvo Kraje Vysočina, které bude jednat 7. února 2023.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…