Kraj je na nárůst mezd řidičů autobusů připraven, ale očekává vstřícný přístup vlády

09.02.2017 9:13

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a náměstek pro oblast dopravy Michal Kortyš dnes jednali se zástupci Odborového svazu dopravy v čele s předsedou Lubošem Pomajbíkem. Tématem jednání byla především otázka zvýšení platů řidičů linkových autobusů, o kterém v minulosti rozhodla vláda.

Kraj je na nárůst mezd řidičů autobusů připraven, ale očekává vstřícný přístup vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„V rozpočtu kraje máme pro tyto potřeby vyčleněnou částku 10 milionů korun. Přestože původní vyčíslení navýšení ze strany dopravců bylo pro náš kraj 59 milionů, dnes jsme na částce 32 milionů a uvidíme, kam se dostaneme po dalším vyjednávání,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který zároveň připomněl, že o tomto tématu proběhne 20. února jednání hejtmanů se zástupci vlády. „Očekávám, že se vláda k celé záležitosti postaví čelem, protože o navýšení rozhodla a není možné důsledky, tedy financování, nechat pouze na krajích,“ dodal Netolický.

Stejný názor sdílí také náměstek pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. „Jsme připraveni částku na nárůst platů řidičů poskytnout, ale je nutné, aby se tyto peníze dostaly skutečně přímo těm, pro koho jsou určené. V případě soutěží na zajištění autobusové dopravy nesmí snížení ceny za výkon ze strany dopravců znamenat snížení mezd zaměstnancům. Na to se i do budoucna zaměříme,“ uvedl náměstek Kortyš.

„Jsme rádi, že se vedení kraje staví k celé záležitosti čelem a kraj již má připravenou částku ve svém rozpočtu, která by měla být určena na zásadní navýšení mezd, odměn a příplatků  pro řidiče linkových autobusů,“ uvedl předseda Odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík, který zároveň upozornil na problematiku nedostatku řidičů, a to nejen v Pardubickém kraji. Dále ocenil dohodu s hejtmanem, že vedení kraje bude operativně komunikovat se zástupce Odborového svazu dopravy v Pardubickém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…