Kraj naváže úzkou spolupráci s čínskou provincií Hainan

13.02.2016 7:33

Krajská rada na své čtvrteční schůzi (11. února 2016) projednala dohodu o navázání přátelského vztahu mezi provincií Hainan v Čínské lidové republice a Jihomoravským krajem a doporučila ji schválit zastupitelstvu.

Kraj naváže úzkou spolupráci s čínskou provincií Hainan
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Spolupráce s provincií Hainan by měla ležet zejména v oblasti turistiky, cestovního ruchu, vzdělávání a zemědělství. „Provincie Hainan je v podstatě hlavním střediskem turistického ruchu v Čínské lidové republice, někdy se jí přezdívá „čínská Havaj“. Provincie se podílí také na rozvoji mezinárodní dopravy včetně letecké a samozřejmě i do této oblasti budeme směřovat naši pozornost. Z tohoto důvodu také Jihomoravský kraj v letošním roce připravuje misi do provincií, se kterými má navázánu úzkou spolupráci – tedy do Guangdongu a Hainanu. Předpokládám, že k podpisu dohody s provincií Hainan by mělo dojít právě v rámci této oficiální návštěvy Čínské lidové republiky,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Provincie Hainan má asi deset milionů obyvatel a je ostrovem ležícím na samotném jihu Číny. Celkem má rozlohu okolo 35 000 km2 a je tedy asi pětkrát větší než Jihomoravský kraj.  Provincie Hainan by měla být vedle provincie Guangdong druhým smluvním partnerem Jihomoravského kraje v Čínské lidové republice, kraj též spolupracuje s provincií Hebei  - tato spolupráce je zaměřena úzce na projekt lázeňské zóny v Pasohlávkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…