Kraj vyčlenil pro Jihočeskou záchrannou brigádu kynologů 270 tisíc korun

21.05.2015 16:30

Celkem 270 tisíc korun vyčlenil letos kraj pro Jihočeskou záchrannou brigádu kynologů (JČZBK). Z toho 140 tisíc půjde na zkvalitnění přípravy členů JČZBK na zásahy při záchranných pracích – hledání pohřešovaných, či utonulých osob. Kynologové je nacvičují na výcvikovém trenažéru záchranných psů v lokalitě Spáleniště u Přední Výtoně na Českokrumlovsku.

Kraj vyčlenil pro Jihočeskou záchrannou brigádu kynologů 270 tisíc korun
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Tímto finančním příspěvkem podpoříme zkvalitnění výcviku kynologů a jejich psů, kteří společně pomáhají zachraňovat lidské životy,“ uvedl hejtman Jiří Zimola. 

Dalších 130 tisíc korun pak JČZBK využije na přípravu a konání mezinárodních soutěží Intercup Humanity, IRO – Mezinárodní kurs vodních a stopařských prací a Eurocup, které se v lokalitě Spáleniště uskuteční červnu, červenci a srpnu 2015. „Jedná se o akce mezinárodního významu za účasti více než 100 soutěžících, které významně přispějí i k propagaci celého Jihočeského kraje,“ doplnil Zimola.

Jihočeská záchranná brigáda kynologů je jako občanské sdružení samostatným subjektem Svazu záchranných brigád kynologů České republiky. Je rovněž začleněna v Českomoravské kynologické unii, jejímž prostřednictvím je členem mezinárodní organizace FCI. Díky historicky bohatým výcvikovým zkušenostem dosahují každoročně členové JČZBK významných úspěchů nejen při soutěžích, ale i v praktických nasazeních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…