Krajská nemocnice Liberec: Vedení vyjednávalo o budoucnosti poskytování zdravotnické péče ve Frýdlantském výběžku

22.02.2018 15:25

Vedení Krajské nemocnice Liberec, a.s. potvrzuje, že oficiálně a s veškerou vážností vyjednávalo o budoucnosti poskytování zdravotnické péče ve Frýdlantském výběžku s vedením města Frýdlant i dalšími zástupci veřejné správy.

Krajská nemocnice Liberec: Vedení vyjednávalo o budoucnosti poskytování zdravotnické péče ve Frýdlantském výběžku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ordinace vybavená přístroji. Ilustrační foto

KNL jasně deklarovala, že je připravena po ukončení smluvního vztahu mezi EUC, resp. Nemocnicí Frýdlant s.r.o. a městem Frýdlant garantovat takový rozsah zdravotní péče, který bude skutečně bezpečný a bude v souladu s vysokými standardy kvality KNL, která byly v minulosti dvakrát akreditována ze strany SAK.

Své zapojení KNL podmiňovala spoluprací se Zdravotnickou záchrannou službou LK a také praktickými lékaři z regionu, s nimiž chtěla zajistit 24 hodinovou zdravotní péči, tzv. LSPP+.

Na této spolupráci se však nedohodla ani se ZZSLK, ani s praktickými lékaři z regionu.

KNL, a.s. se aktivně účastní diskuse o zajištění zdravotní péče ve Frýdlantu v rámci pracovní skupiny vytvořené na základě popudu starosty a místostarosty města Frýdlant Dana Ramzera, resp. Jiřího Stodůlky.

Vzhledem ke změněné situaci poté, co ZZSLK a praktičtí lékaři odmítli spolupráci na projektu LSPP+ je KNL připravena aktivně se účastnit na další činnosti pracovní skupiny, kterou tímto vyzývá k diskusi o přesném určením rozsahu a způsobu zajištění zdravotní péče ve Frýdlantské nemocnici, tedy zejména jejím personálním zajištění, garanci kvality péče a standardu bezpečnosti.

KNL vnímá pozitivně tlak frýdlantského místostarosty Jiřího Stodůlky k zajištění péče ve frýdlantském výběžku.  Pro Krajskou nemocnici Liberec, a.s. byl, je a vždy bude pacient na prvním místě. Proto se do rozhovorů zapojila a proto v případě žádosti o pomoc udělá maximum pro zajištění dostupnosti základní zdravotní péče pro tamní obyvatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…