Krajská zdravotní uspořádala „VI. Mostecké dny sester aneb Nemocnice Most včera - dnes - zítra“

06.12.2015 14:08

Krajská zdravotní, a. s. ve spolupráci a za finanční podpory Ústeckého kraje uspořádala ve středu 2. prosince 2015 v mosteckém divadle multioborovou odbornou konferenci ošetřovatelství „VI. Mostecké dny sester aneb Nemocnice Most včera - dnes - zítra“. Tématem setkání byly nové trendy ošetřovatelství, legislativa a právní odpovědnost vztahující se k ošetřovatelství a akreditace a psychologické aspekty sesterské profese.

Krajská zdravotní uspořádala „VI. Mostecké dny sester aneb Nemocnice Most včera - dnes - zítra“
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Multioborovou odbornou konferenci zakončil slavnostní večer, při kterém místní herci odehráli průřez muzikálů, které má ve svém repertoáru mostecké divadlo.

„Všem z vás patří obrovské poděkování," řekl hned na úvod přítomným hejtman Oldřich Bubeníček. „Bez sester by zdravotnictví fungovat nemohlo. Vaše práce je těžká a náročná, o to náročnější, že pracujete s lidmi. Vím to z vlastní zkušenosti, stejnou profesi má i moje žena. Vaší práce si opravdu moc vážím," dodal s přáním pevného zdraví i příjemného prožití nadcházejících vánočních svátků všem účastníkům i jejich rodinám.

Během odborné části konference vyslechli její účastníci přínosné informace o zdravotnickém právu, o rozvoji perinatologie v ČR a Ústeckém kraji za posledních 20 let, o kompetenci zdravotních sester, jak zvládat agrese a konflikty a mnoho dalších zajímavých témat. „Dovolte mi vám všem poděkovat za celé vedení Krajské zdravotní za práci v letošním roce, za práci opravdu nelehkou. Ústeckému kraji bych chtěl poděkovat nejen za záštitu na touto akcí, kterou převzal, ale také za trvalou podporu všech pěti nemocnic Krajské zdravotní. Například navyšováním kapitálu, abychom mohli více nakupovat potřebnou zdravotnickou techniku, která je potřeba pro práci zdravotníků,“doplnil generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. Ing. Petr Fiala.

Odborným garantem sesterské konference byla Marcela Šárová, hlavní sestra Nemocnice Most, o. z. „Cílem konference bylo zvýšit a prohloubit kvalifikaci odborného personálu, jenž poskytuje odbornou péči pacientům jak v mostecké nemocnici, tak v ostatních nemocnicích Krajské zdravotní,“ řekla Marcela Šárová, hlavní sestra Nemocnice Most, o. z. Konání konference bylo naplánováno do období po ukončení rekonstrukce pavilonů mostecké nemocnice, která probíhala za plného provozu a kladla vysoké nároky na veškerý nemocniční personál, zdravotní sestry nevyjímaje.

Odborná konference se společenským večerem tak byla i jakousi pomyslnou odměnou pro zaměstnance mostecké nemocnice, ale i příspěvkem k oslavám hned několika letošních jubileí. Předchůdkyně mostecké nemocnice své první pacienty přivítala před sto šedesáti lety, v roce 1855. Před čtyřiceti lety, v roce 1975, došlo k jejímu přestěhování do nově zbudovaného moderního komplexu v ulici Jana Evangelisty Purkyně a celková oprava vnější podoby pavilonů byla ukončena po roční rekonstrukci takřka v minulých dnech. Jen v loňském roce zdravotníci mostecké nemocnice hospitalizovali 26 669 pacientů, ambulantně ošetřili 386 383 klientů a odoperovali 7 770 pacientů.

Vybrané snímky z akce najdete zde: http://www.kzcr.eu/krajska-zdravotni-usporadala-vi-mostecke-dny-sester-aneb-nemocnice-most-vcera-dnes-zitra_.aspx?id=e85143aa-5994-4214-84e7-aad702782db2

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…