Krajská zdravotní uspořádala akci Když se chceš opalovat, musíš se chránit

28.06.2017 11:52

Přibližně 140 návštěvníků si nechalo v pátek 23. června 2017 bezplatně a bez objednání vyšetřit pigmentová znaménka na Kamencovém jezeře v Chomutově. Akci „Když se chceš opalovat, musíš se chránit“ uspořádalo Kožní oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o. z.

Krajská zdravotní uspořádala akci Když se chceš opalovat, musíš se chránit
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

„Ze sto čtyřiceti lidí, které jsme vyšetřili, jsme deseti doporučili návštěvu ordinace, abychom znaménko vyndali a potvrdili, že se nejedná o kožní nádor. Běžně je počet nových nádorů u pacientů asi 15 na 100 000 obyvatel. V Česku je zvýšený počet objevených nádorů u dívek a žen ve věku od 10 do 29 let,“ informovala primářka kožního oddělení chomutovské nemocnice MUDr. Radka Neumannová.

Hlavním smyslem akce bylo upozornit na stoupající počet lidí, u nichž se vyskytl zhoubný kožní nádor. „Pozitivní ale je, že nestoupá počet těch, kteří na zhoubné nádory kůže umírají,“ dodala MUDr. Radka Neumannová.

Dermatologové u jezera lidem také radili, jak se správně chránit před slunečním zářením, jak provádět samovyšetření kůže a jak poznat kožní nádorové a přednádorové změny. Pro všechny, kteří bezplatné vyšetření podstoupili, byly připraveny vzorky opalovacích krémů s UV filtrem.

Fotografie z akce naleznete na http://www.kzcr.eu/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…