Krajští zastupitelé schválili pomoc neziskovým organizacím

16.05.2017 9:49

Neziskové organizace ve Zlínském kraji se dočkají větší předvídatelnosti krajských dotací pro sport, kulturu či zájmové spolky. Krajští zastupitelé totiž v pondělí schválili návrh Michal Dvouletého, předsedy Výboru pro nevládní organizace a neziskový sektor, aby takzvané rámce programů Fondů Zlínského kraje byly schvalovány nejpozději na podzim, nikoliv až těsně před koncem kalendářního roku.

Krajští zastupitelé schválili pomoc neziskovým organizacím
Foto: Archiv MD
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

„Neziskové organizace často poukazují na to, že krajský dotační systém je složitější, než v případě státních či dokonce evropských dotací. Proto jsme se pustili do náročného úkolu a snažíme se dotační systém Zlínského kraje postupně zjednodušit. Prvním krokem je to, že chceme, aby bylo co nejdříve zřejmé, co bude kraj v následujícím roce dotačně podporovat. Neziskové organizace tak mohou lépe plánovat své aktivity a připravit se na předložení svých dotačních žádostí. Jsem rád, že zastupitelstvo podpořilo můj návrh, který vzešel z doporučení našeho výboru pro neziskový sektor. Je to naděje, že se nám postupně podaří společně prosadit hodně potřebných změn, které uleví nevládním organizacím v našem kraji,“ uvedl Michal Dvouletý, zastupitel a krajský předseda Strany soukromníků.

Krajský výbor pro nevládní organizace a neziskový sektor připravuje v pořadí již druhé výjezdní zasedání, které bude 13. června 2017 hostit Uherské Hradiště.

„Právě na výjezdních zasedáních se setkáváme se zástupci neziskových organizací a posloucháme jejich zkušenosti s krajským dotačním systémem, které se pak snažíme přenášet jak do práce krajských úředníků, tak do systémových doporučení pro celé krajské zastupitelstvo,“ dodal Michal Dvouletý.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …