Královéhradecký Úřad Regionální rady Severovýchod mění své působiště

20.03.2016 12:45

Na novou adresu se od 23. března přestěhují pracovníci královéhradeckého pracoviště Úřadu Regionální rady Severovýchod. Z původní budovy společnosti ZVU na hradecké Pražské třídě se Úřad ve dnech 21. a 22. března přestěhuje do nově vznikajícího Evropského domu. Ten bude mít své sídlo ve Švendově ulici v areálu bývalého Ústavu hluchoněmých v jeho novější přístavbě ve dvoře.

Královéhradecký Úřad Regionální rady Severovýchod mění své působiště
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Během těchto dvou dnů tak bude provoz Úřadu ve vztahu k veřejnosti zcela omezen. Vzhledem ke stěhování veškeré techniky nebude funkční elektronická pošta ani žádné systémy. „Pokud mají příjemci dotací urgentní záležitosti k vyřízení, prosíme je, aby si je vyřídili buď ještě před stěhováním anebo až poté v novém sídle, kde nás najdou od středy 23. března,“ podotkla ředitelka Úřadu Regionální rady Severovýchod Lenka Vašátková. Stejně tak nebudou od 21. března funkční stávající pevné telefonní linky. Nové kontakty a další informace budou zveřejněny po 23. březnu na webových stránkách Regionální rady Severovýchod www.rada-severovychod.cz. V případě potřeby lze pracovníky kontaktovat prostřednictvím mobilních telefonů, které zůstávají v platnosti bez omezení.

Nespornou výhodou nové lokality bude skutečnost, že příjemci na jednom místě najdou pohromadě instituce zabývající se problematikou evropských fondů.

„Myšlenka Evropského domu nám byla samozřejmě blízká a považujeme ji za dobrý a vstřícný krok vůči všem, kteří se o evropské fondy zajímají. Ať již hovoříme o aktuálních příjemcích dotací anebo o potenciálních žadatelích a zájemcích. I proto byla pro nás nabídka na stěhování jasnou volbou,“ poznamenala ředitelka.

Královéhradecký kraj se rozhodl vybudovat Evropský dům na základě podnětu ministerstva pro místní rozvoj. To původně počítalo, že by Evropské domy vznikly ve všech regionech České republiky. Vzhledem k tomu, že ne všechny kraje se ale do projektu přihlásily, ministerstvo od tohoto celorepublikového záměru upustilo. Královéhradecký kraj však v této myšlence pokračuje.

Přestože Regionální operační program (ROP) Severovýchod již pomalu finišuje a není z něj možné žádat o dotace na nové projekty, Regionální rada Severovýchod bude existovat dál. Po proplacení posledních dotací bude následovat proces uzavírání celého programu. Ten potrvá ještě několik let, jelikož projekty musejí splňovat podmínky smlouvy o dotaci po dobu takzvané udržitelnosti, která činí pět let po závěrečném vyúčtování projektu. „Protože Regionální rada již nebude figurovat v novém programovém období coby součást implementační struktury, je naším prvořadým cílem zdárně ukončit ROP Severovýchod. A k tomu patří také zajištění všech kontrol a administrativních úkonů spojených s obdobím udržitelnosti, jež u projektů dokončených v loňském roce uplyne až v roce 2020 či 2021,“ upřesnila ředitelka Vašátková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…