Královéhradecký kraj: Hotel VZ Bedřichov se promění v olympijský dům

22.09.2022 17:05 | Tisková zpráva

Jubilejní X. Hry zimní olympiády dětí a mládeže (ODM) odstartují 22. ledna 2023 na zimním stadionu v Hradci Králové. O den později se ve Špindlerově Mlýně otevře olympijský dům. V ten se promění vojenská zotavovna Hotel VZ Bedřichov. Sportovcům a návštěvníkům her nabídne během čtyř dní doprovodné akce a na venkovním podiu se odehrají i medailové ceremoniály.

Královéhradecký kraj: Hotel VZ Bedřichov se promění v olympijský dům
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Přejeme si, aby si mladí sportovci a návštěvníci olympiády, která se uskuteční v našem největším zimním středisku v Krkonoších, užili nejen závody a fandění, ale aby zajímavě strávili svůj volný čas a měli také prostor, kde by se mohli setkávat a s ostatními sdílet své dojmy a zážitky. Také nabídneme doprovodný program, například besedy s významnými sportovci, kdy k dispozici máme kinosál pro 150 osob. Pro návštěvníky olympijského domu budou připraveny propagační materiály a upomínkové předměty, které si odnesou jako památku na hry v Královéhradeckém kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek, který má ve své gesci školství a sport.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Vstup do olympijského domu bude pro sportovce a návštěvníky olympiády zdarma, a to každý den od 9 do 21 hodin. Kromě odpočinkové zóny, info pointu pro účastníky i veřejnost a doprovodných aktivit organizovaných ČOV, partnery akce a kraje, se na venkovním pódiu umístěném před olympijským domem odehrají podvečerní medailové ceremoniály, během kterých převezmou sportovci medaile za své výkony. Na závěr olympijských her se zde uskuteční jejich slavnostní zakončení.

„Nosnou myšlenkou ODM 2023 je společné ubytování většiny sportovců krajských výprav na jednom místě tak, aby se posílila soudržnost a propojení celé krajské výpravy. V olympijském domě bude ubytována část sportovců a vedoucích krajských výprav, kteří mají své závody přímo ve Špindlerově Mlýně, a také sportovci běžecký disciplín sportujících ve Vrchlabí,“ doplnil náměstek Štěpánek. Ubytování sportovců v dalších městech je zajištěno převážně v krajských ubytovacích zařízení, a to v internátech středních škol.

ODM se v Královéhradeckém kraji uskuteční od 22. do 27. ledna 2023. Jejich slavnostní zahájení bude v neděli 22. ledna na zimním stadionu v Hradci Králové. Po skončení programu se účastníci her rozjedou na svá ubytování do zimních středisek Krkonoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…