Královéhradecký kraj: Interna novobydžovské nemocnice projde úpravami za téměř 88 milionů korun

03.06.2023 20:41 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj vyhlašuje výběrové řízení na zhotovitele stavebních úprav budovy interny nemocnice v Novém Bydžově. Investice v předpokládané maximální výši 88 milionů korun zajistí kompletní požárně bezpečnostní úpravy objektu interny jako je přístavba evakuačního schodiště s výtahy nebo vybavení elektrickou požární signalizací. Zahájení stavebních prací kraj plánuje na září letošního roku.

Královéhradecký kraj: Interna novobydžovské nemocnice projde úpravami za téměř 88 milionů korun
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Současná budova interny neodpovídá moderním požadavkům na požární bezpečnost. Proto vybudujeme nové výtahy, evakuační schodiště a další prvky, které zvýší bezpečnost pacientů i personálu. Opravou projde i terasa pro odpočinek a relaxaci pacientů a vchod do objektu, který bude nově zcela bezbariérový,“ řekl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Požárně bezpečnostní úpravy objektu by krajem vybraný dodavatel mohl zahájit v září letošního roku. Stavební práce proběhnou ve dvou na sebe navazujících etapách za částečného omezení provozu zdravotní péče.

V rámci stavebních úprav dojde také k odstranění zatékání do spojovací chodby mezi objektem interny a budovou léčebny dlouhodobě nemocných. Rekonstrukce a zastřešení se dočká hlavní vstup do budovy a opravou projdou také jižní terasy. Nezbytnou součástí projektu bude revize slaboproudých rozvodů a vzduchotechniky, zavedení společné televizní antény nebo kamerového systému.

Kraj má připravenou kompletní projektovou dokumentaci a vydané stavební povolení. Na stavební úpravy v novobydžovské nemocnici hodlá vynaložit maximálně 87,7 milionu korun bez DPH.

„Postupné investice do modernizace všech krajských nemocnic jsou naprosto klíčové pro zabezpečení kvalitní zdravotní péče, ale také zajištění technických a bezpečnostních požadavků na jejich provoz. V případě novobydžovské interny by obnova bezpečnostně požárních systémů mohla být hotová na jaře roku 2025,“ doplnil hejtman Martin Červíček.

Interní oddělení Nemocnice Nový Bydžov poskytuje odbornou hospitalizační a ambulantní péči pro spádovou oblast přibližně 35 tisíc obyvatel, a to v oboru vnitřního lékařství a nadstavbových oborech gastroenterologie, diabetologie, endokrinologie, hematologie, nefrologie a revmatologie. Nemocnice Nový Bydžov organizačně spadá pod Oblastní nemocnici Jičín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Temelíně začali s modernizací řízení důležitých bezpečnostních systémů

14:46 ČEZ: V Temelíně začali s modernizací řízení důležitých bezpečnostních systémů

Nový systém bude řídit důležitou část dieselgenerátorů, které slouží jako klíčový záložní zdroj elek…