Královéhradecký kraj: KACPU ve čtvrtek změní adresu i provozní dobu

29.03.2022 21:20 | Tisková zpráva

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) ve čtvrtek 31. března zahájí provoz na novém místě v administrativní budově Na Okrouhlíku v Hradci Králové. Zároveň od stejného dne centrum zkrátí svou provozní dobu a registrovat bude pouze od 7 do 19 hodin. Mimo tuto dobu bude centrum poskytovat podporu uprchlíkům pouze ve formě zajištění přespání do druhého dne.

Královéhradecký kraj: KACPU ve čtvrtek změní adresu i provozní dobu
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Z důvodu nízké vytíženosti centra v nočních hodinách jsme se rozhodli zkrátit jeho denní provozní dobu na 12 hodin. Centrum bude od 31. března poskytovat administrativní pomoc uprchlíkům každý den od 7 do 19 hodin. Mimo tento čas bude centrum prostřednictvím hasičského záchranného sboru zajišťovat pouze nouzové přespání do druhého dne. Aktuálně již není efektivní držet 24hodinový kompletní provoz centra. V případě dalšího vývoje uprchlické krize jsme připraveni provozní dobu znovu upravit,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

KACPU od 2. do 29. března odbavilo přes 10 tisíc ukrajinských uprchlíků. Zatímco v prvních týdnech provozu centrem denně prošlo v průměru 600 osob, v posledních dnech se jejich počet snížil na zhruba 200 za den.

Ve středu 30. března se centrum ve 12 hodin uzavře a začne se stěhovat na novou adresu Na Okrouhlíku 1371, Pražské Předměstí, Hradec Králové. Znovu zprovozněno by mělo být na novém místě v dopoledních hodinách ve čtvrtek 31. března.

Rozprostírat se bude ve dvou podlažích, kdy u vstupu vedle recepce bude čekárna a místo pro vyřízení žádosti o ubytování, v prvním nadzemním podlaží pak bude probíhat veškerá administrativní část registrace.

Registrace v KACPU čítá tyto procesy: lustraci, vydání víza, kontakt s úřadem práce, sjednání zdravotního pojištění, případně zajištění ubytování. Veškerou administrativu usnadňuje fakt, že registrace probíhá na jednom místě.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…