Královéhradecký kraj: Krajská společnost CEP ukončí činnost

19.10.2022 21:20 | Tisková zpráva

Centrum evropského projektování (CEP, a. s.), které je plně ve vlastnictví Královéhradeckého kraje, postupně ukončí svou činnost. Představenstvo společnosti zahájilo nezbytné kroky v souladu s přijatým usnesením Rady Královéhradeckého kraje při výkonu působnosti valné hromady. Mezi prvořadé úkoly patří převod závazků na jiný subjekt a minimalizování výdajů.

Královéhradecký kraj: Krajská společnost CEP ukončí činnost
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Královéhradecký kraj se rozhodl ukončit činnost společnosti CEP zejména s ohledem na hospodářské výsledky minulých let, které musel kraj sanovat navyšováním základního kapitálu. Přes všechny snahy včetně organizačních změn nedošlo ke stabilizaci společnosti a ta není schopna financovat svůj vlastní provoz,“ uvádí hejtman Martin Červíček.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

Společnost CEP vznikla v roce 2007 a její hlavní činností je získávání dotací pro klienty z řad veřejného i soukromého sektoru. Zabývá se také administrací veřejných zakázek, zpracováním strategických dokumentů a vzdělávacími aktivitami. V loňském roce skončilo hospodaření ve ztrátě přes 2,3 milionu korun.

„Zakázky, které společnost CEP v současnosti administruje, převezme Centrum investic, rozvoje a inovací, takže dopad na konečného zákazníka nebude žádný, případně bude zcela minimální. Společnost CIRI tak ještě rozšíří portfolio služeb, které poskytuje obcím a dalším aktérům,“ ujišťuje radní Adam Valenta odpovědný za oblast regionální rozvoje.

K převzetí stávající agendy společnosti CEP převezme společnost CIRI minimálně pět zaměstnanců – tři projektové manažery a dva pracovníky pro veřejné zakázky. Ostatní zaměstnanci společnosti CEP dostanou nabídky k uplatnění v rámci Královéhradeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…