Královéhradecký kraj: Krajští zdravotničtí záchranáři převzali zcela nové zásahové vozidlo

06.11.2021 11:54 | Tisková zpráva

Každá dobře fungující organizace nebo firma dbá na to, aby její práce byla prvotřídní. Protože ZZS KHK v tomto ohledu není výjimkou, má zřízeno oddělení kontroly a řízení kvality.

Královéhradecký kraj: Krajští zdravotničtí záchranáři převzali zcela nové zásahové vozidlo
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Důležitou roli v rámci kontrolních mechanizmů hraje institut inspektora provozu (IP). V nepřetržitém provozu se na této pozici střídají zkušení záchranáři, kteří působí po celém královéhradeckém kraji. 

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí
Pokud by si někdo myslel, že se jedná pouze o nějakého přísného revizora, velmi by se mýlil. Prvořadým cílem práce IP je totiž pomoc a podpora výjezdovým skupinám v terénu. Naplno se to projevilo například v době pandemie SARS-CoV-2. Inspektoři nejenže denně poskytovali přímou podporu posádkám, ale zároveň realizovali jejich školení v používání ochranných prostředků a následné dekontaminaci.
Záchranka
V loňském roce byl IP nad rámec základních povinností aktivován ve více než pěti stovkách případů. Téměř v  polovině zásahů se jednalo o přímé poskytování neodkladné přednemocniční péče. Šlo zejména o situace, kdy byly naše výjezdové skupiny vytížené jiným zásahem, nebo se IP nacházel v blízkosti místa události a mohl tak poskytnout potřebnou péči ještě před příjezdem nejbližší posádky. V případě mimořádné události se IP stává vedoucím zdravotnické složky a řídí zásah ZZS.

Ke své práci inspektoři využívají speciální zásahové vozidlo, které zároveň v případě potřeby může doplnit nebo zastoupit lékařskou výjezdovou skupinu v setkávacím systému. A právě jedno takové zcela nové vozidlo dnes zástupci ZZS KHK převzali od firmy Porsche Hradec Králové. Automobil na podvozku Škody Superb Combi Scout 2,0 TDI v provedení 4x4 má výkon 147 kW a je vybaven sedmistupňovou automatickou převodovkou. Vozidlo má barevné provedení v souladu s platnou legislativou a je vybaveno speciální zdravotnickou zástavbou, která umožňuje bezpečné uložení veškerých zdravotnických přístrojů a dalšího potřebného vybavení. Automobil v celkové ceně 1,5 mil Kč byl pořízen z plánovaných investičních prostředků ZZS KHK. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.