Královéhradecký kraj: Nové náchodské pavilony budou do léta plně vybavené

30.03.2021 17:56

Královéhradecký kraj pokračuje v pořizování moderního vybavení pro dva nové pavilony Oblastní nemocnice Náchod. Celková hodnota všech pořízených zdravotnických technologií bude zhruba 200 milionů korun bez DPH.

Královéhradecký kraj: Nové náchodské pavilony budou do léta plně vybavené
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Na svém pondělním jednání schválila krajská rada vyhlášení veřejných zakázek na pořízení vrtaček, pohybových přístrojů, kolenních motorových dlah, sterilizátorů, pojízdných sedaček, ultrazvuků, systému spánkové terapie, pojízdného dialyzačního přístroje, monitoru vitálních funkcí a dalšího vybavení v celkové předpokládané hodnotě přes 15 milionů korun bez daně.

„Díky všem připravovaným investicím bude náchodská nemocnice patřit k nejlépe vybaveným zdravotnickým zařízením. Chceme vybudovat špičková pracoviště pro veškerý personál a pacientům zajistit komfortní služby na úrovni 21. století,“ říká první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic, inovací a informačních technologií.

Anketa

Je smrt Petra Kellnera ztrátou pro Českou republiku?

77%
11%
hlasovalo: 14369 lidí

Do nemocnice již kraj pořídil například světla do operačních sálů, monitorovací systém životních funkcí, zařízení pro provoz centrální sterilizace, sprchové panely s dezinfekcí, rentgen, plicní ventilátory, bariatrická lůžka, novorozenecká vyhřívaná lůžka, kojenecké a dětské postýlky nebo porodní postele.

Soutěže na další zdravotnické vybavení v současnosti probíhají, poslední tendry bude kraj vyhlašovat v dubnu. Všechny dodávky mají být realizovány nejpozději v srpnu letošního roku, přičemž stěhování nemocničních oddělení začne v jarních měsících.

Vedle zdravotnických technologií kraj do své největší nemocnice pořizuje také nábytek, orientační systém a informační technologie. Kompletní vybavení nových pavilonů „J“ a „K“ včetně zdravotnických technologií by mělo vyjít na zhruba 300 milionů bez DPH.

Náchodská nemocnice je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem, které slouží spádové oblasti pro více jak 200 tisíc obyvatel. V areálu Oblastní nemocnice Náchod kraj loni v létě dokončil výstavbu dvou nových pavilonů, které jsou s cenou 1,4 miliardy korun největší investicí v historii kraje. Na ni má v nejbližší době navázat druhá etapa, která je nyní v projektové přípravě. Po výstavbě nového pavilonu „E“ a adaptaci stávajícího pavilonu „D“ bude celá nemocnice fungovat v jediném kompaktním areálu. Ročně by se tím mohlo uspořit až 34 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…