Královéhradecký kraj: Nový jízdní řád přinese více přímých spojů

02.03.2021 18:47

Od neděle 7. 3. 2021 pojedou autobusy podle nového jízdního řádu. Změny přinesou více přímých spojů mezi většími městy. V oblasti Libáňska začne fungovat nová dopravní koncepce.

Královéhradecký kraj: Nový jízdní řád přinese více přímých spojů
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Linka z Hradce Králové do Deštného v Orlických horách se dočká nových přímých spojů. V odpolední špičce pojedou autobusy mezi Hradcem Králové a Dobruškou přes Třebechovice pod Orebem každou hodinu.

Nové přímé spoje pojedou také mezi Náchodem a Trutnovem a mezi Trutnovem a Hradcem Králové. „Stávající nabídku spojů mezi Trutnovem a Hradcem Králové doplní další spoje tak, že od 6:20 do 18:30 pojedou z Hradce Králové každé dvě hodiny. Mezi Hradcem Králové a Dvorem Králové nad Labem tyto spoje prokládají vlaky R14 tak, že každou hodinu jede přímý spoj,“ říká radní pro dopravu Václav Řehoř.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Hojně navštěvovaným Adršpašsko-teplickým skalám má od nadměrné automobilové dopravy pomoci zavedení čtyř nových párů autobusových spojů, které pojedou z Police nad Metují a zpět o víkendech.

Ve spolupráci se Středočeským krajem a tamním organizátorem regionální dopravy začne v oblasti Libáňska fungovat nová dopravní koncepce na mezikrajských linkách. Dílčí dopad bude mít i na ostatní linky. „Cílem navržených úprav je zejména posílení spojení z oblasti Libáně, Kopidlna a Dětenic do Mladé Boleslavi, která je významným spádovým centrem pro daný region a je zde možnost přestupu do řady dalších směrů, zejména do Prahy. Cestujícím v oblasti Libáně doporučujeme podrobnější studium jízdních řádů,“ vysvětluje radní Václav Řehoř.

Více přímých spojů pojede také mezi Jičínem a Mladou Boleslaví.

S novým jízdním řádem začínají platit také nové názvy vybraných zastávek na území Královéhradeckého kraje. Informace o změnách názvů najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…