Královéhradecký kraj: Od 28. srpna bude veřejná autobusová doprava jezdit podle nových jízdních řádů

24.08.2022 16:55 | Tisková zpráva

S končícími letními prázdninami dochází v Královéhradeckém kraji také k několika úpravám zejména v jízdních řádech veřejné autobusové dopravy. Kromě několika drobných změn v časech odjezdů na některých linkách dochází také k posílení spojů například na Jičínsku a Novopacku.

Královéhradecký kraj: Od 28. srpna bude veřejná autobusová doprava jezdit podle nových jízdních řádů
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Aktuální úprava jízdních řádů vzešla na základě požadavků jednotlivých obcí, zaměstnavatelů či samotných cestujících. Tato změna souvisí zejména se začátkem školního roku, kdy je zapotřebí zajistit veřejnou dopravu dětí a studentů do škol. Dále například na Jičínsku zavádíme náhradní autobusovou linku na trase Sobotka – Mladějov – Libuň – Lomnice nad Popelkou, jelikož stávající vlak z Lomnice nad Popelkou do Mladějova bude jezdit pouze v letní turistické sezoně,“ uvedl radní pro oblast dopravy Václav Řehoř.

Rychnovsko

Na Rychnovsku dochází ke drobným časovým úpravám odjezdů na trase z Častolovic do Rokytnice v Orlických horách či z Týniště nad Orlicí do Rychnova nad Kněžnou. Změny v odjezdech nastanou také na lince z Rychnova nad Kněžnou do Opočna.

Kostelec nad Orlicí a okolí

Kvůli minimálnímu využití dochází ke změně trasy u školního spoje linky IREDO 223 do Borohrádku. Autobus nově pojede z Kostelce nad Orlicí mimo zastávky „Kostelec nad Orlicí, žel. zast.“ a „Kostelec nad Orlicí, Na Skále škola“.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Hradecko, Jaroměřsko

Kvůli posílení spojení mezi Výravou a Jaroměří v ranních hodinách pojede autobus linky IREDO 112 z Hradce Králové do Jaroměře. Tento spoj vyjede z krajské metropole již v 6:50 a nově obslouží zastávky „Výrava, křiž.“ a „Libřice, Výravská“. V opačném směru dojde k uspíšení spoje jedoucího v 6:00 z Jaroměře do Hradce Králové.

Na linkách IREDO 101, 102, 104, 105, 106, 107, 108, 315 a 504 dochází ke změnám v garanci bezbariérovosti na jednotlivých spojích.

Jičínsko

Na železniční trati 064 v úseku Lomnice nad Popelkou – Mladějov dochází ke změně režimu provozu. Nově vlak pojede pouze v letní turistické sezoně. Díky této skutečnosti se zavede náhradní autobusová linka 551 v trase Sobotka – Mladějov – Libuň – Lomnice nad Popelkou. V souvislosti s touto změnou dojde také k dílčím úpravám na linkách IREDO 512 a 513.

Na lince IREDO 511 se kvůli minimálnímu využití zruší první ranní spoj z Hrdoňovic do Jičína.
Na lince IREDO 150 naopak dojde k výraznému navýšení spojů zajíždějících do obce Slavhostice. Tímto posílením se zajistí doprava žáků do ZŠ Hlušice.

V provozu bude nově polookružní linka IREDO 525 na trase Hořice – Chodovice – Holovousy – Bílsko – Hořice. Na lince budou v pracovní dny jezdit dva spoje.

Novopacko

Na lince IREDO 537 dochází k rozšíření provozu o úsek Borovnička – Borovnice – Pecka kvůli zajištění dopravy žáků do ZŠ Pecka. V souvislosti s tímto rozšířením se částečně upraví také linky IREDO 536, 538 a 457.

Broumovsko

Kvůli zlepšení dopravní obslužnosti v místní části Bělý v Machově dochází ke změně několika spojů linky IREDO 361. Tato úprava také zlepší dopravu žáků do ZUŠ Police nad Metují. Trasa autobusu vyjíždějícího ve 13:45 z Broumova do Meziměstí se opět prodlouží až na točnu v Ruprechticích, odkud dále autobus pokračuje do Meziměstí.

Náchodsko

Na lince IREDO 321 Hořičky – Červený Kostelec kvůli zajištění včasného příjezdu k ZŠ Lhota u Červeného Kostelce pojede školní autobus z Hořiček již v 7:02. S touto změnou došlo ke zrušení přípoje v Žernově od České Skalice.

Kompletní podobu jízdních řádů naleznete na portálu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …