Královéhradecký kraj: Operační sály dvorské nemocnice čekají na stavební povolení

28.01.2021 12:39

Nové vedení Královéhradeckého kraje hodlá rozhýbat investiční záměr na vybudování operačních sálů v Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem. Výstavbu sálů kraj řeší od roku 2016. Současné vedení kraje chce najít finance a projekt co nejdříve zrealizovat. V tuto chvíli probíhá řízení o stavebním povolení a aktualizace projektové dokumentace. Letos by kraj mohl začít hledat zhotovitele stavebních prací.

Královéhradecký kraj: Operační sály dvorské nemocnice čekají na stavební povolení
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„O výstavbě operačních sálů ve dvorské nemocnici slýcháme roky. Předchozímu vedení kraje se bohužel nepodařilo s touto důležitou investicí výrazně pokročit. Osobně považuji královédvorskou nemocnici jako jednu z důležitých nemocnic sítě krajského zdravotnictví, přičemž základním předpokladem pro její další rozvoj je postavit nové operační sály. Současné vedení kraje se proto rozhodlo, že najde prostředky pro výstavbu potřebných sálů. Chtěl bych mít do poloviny roku více jasno o možnostech využití různých finančních zdrojů a o případném harmonogramu na realizaci výstavby operačních sálů,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Královéhradecký kraj nechal v loňském roce zrevidovat a upravit projektovou dokumentaci z roku 2016, která řeší stavbu operačních sálů formou přístavby patra stávající budovy laboratoří. Tehdejší odhad projektu byl 80 milionů korun. Současná výše nákladů bude známa až na základě aktualizace rozpočtu.

„Máme zažádáno o stavební povolení a pracujeme na aktualizaci projektové dokumentace pro provedení stavby dvorských operačních sálů. Ve chvíli, kdy vyřešíme financování investice, vyhlásíme soutěž na zhotovitele stavebních prací,“ doplnil první náměstek hejtmana pro investice, IT a inovace Pavel Bulíček.

V současné době probíhají investice v krajských nemocnicích v Jičíně, kde kraj za 36 milionů korun staví novou vrátnici s lékárnou, a v Trutnově, kde vznikají nové laboratoře za 265 milionů korun. V náchodské nemocnici kraj loni dokončil výstavbu dvou nových pavilonů za 1,3 miliardy korun a nyní plánuje druhou etapu této modernizace. Zmodernizovat plánuje také hlavní budovu rychnovské nemocnice. Na projekt už kraj získal stavební povolení a nyní jedná o financování se státem, který na modernizaci v minulosti přislíbil dotaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…