Královéhradecký kraj: Rozpočet na rok 2022 bude schodkový

06.12.2021 20:29 | Tisková zpráva

Krajský rozpočet na příští rok počítá se schodkem ve výši 420 milionů korun. Na straně příjmů se počítá s částkou 5115,5 milionu korun. Výdaje mají dosáhnout 5535,5 milionu. Rozpočet dnes schválilo krajské zastupitelstvo.

Královéhradecký kraj: Rozpočet na rok 2022 bude schodkový
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„V příštím roce začne kraje splácet úvěr čerpaný na dostavbu a modernizaci náchodské nemocnice. Roční splátka bude činit 180 milionů korun. Začít by pak mělo čerpání nového úvěru ve výši 1,2 miliardy korun, kterým chceme pokrývat nejdůležitější investice – především modernizace zdravotnických a sociálních zařízení,“ říká hejtman Martin Červíček.

Do kapitálových výdajů patří financování výstavby průmyslové zóny Solnice-Kvasiny ve výši 106 milionů korun a převážná část prostředků na spolufinancování projektů hrazených z fondů Evropské unie – 345,1 milionu z celkových 372,1 milionu korun.

V dotačním fondu Královéhradeckého kraje je 90 milionů korun a ve fondu rozvoje a reprodukce 806,9 milionu korun. Ten zahrnuje první část čerpání nového investičního úvěru ve výši 600 milionů korun. Rozpočet počítá také s padesátimilionovou rezervou.

„Rozpočet teď řeší základní provoz kraje v roce 2022. Z vlastních prostředků kraje kryjeme výstavbu nového pavilonu v nemocnici Jičín a modernizujeme nemocnice v Trutnově a Dvoře Králové. Předpokládáme, že změny ještě rozpočet dozná zejména díky úspěšnému čerpání národních i evropských dotací,“ dodává náměstek hejtmana pro oblast financí Rudolf Cogan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…