Královéhradecký kraj: Sypače vyrazily k prvním výjezdům i mimo horské oblasti

03.12.2020 18:47

Dnes ráno zasáhlo plošné sněžení celé území Královéhradeckého kraje. Posypové vozy vyjely v časných ranních hodinách.

Královéhradecký kraj: Sypače vyrazily k prvním výjezdům i mimo horské oblasti
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

V horských oblastech Trutnovska a Náchodska probíhaly preventivní zásahy již v brzkých ranních hodinách, zhruba mezi třetí a pátou hodinou.

„Sněžení k nám přišlo z jihu či jihozápadu okolo páté hodiny ráno. S ohledem na postup sněžení vyrážely sypače postupně – nejdříve v Novém Městě u Chlumce nad Cidlinou a v Plačicích, následně v Nové Pace, Kopidlně, Hořicích, Dobrušce a Rychnově. Vzápětí se přidala ostatní cestmistrovstí,“ říká Jiří Brandejs, ředitel ÚDRŽBY SILNIC Královéhradeckého kraje, a. s.

Nasazeno bylo 70 chemických sypačů, které po prvním ošetření doložily posypový materiál a vyrazily uklízet sníh s pomocí pluhů. Opakované zásahy trvají i během dne. V permanenci je dále 21 sypačů s inertním posypem.

„Silničáři postupovali podle schváleného Plánu zimní údržby komunikací. Nejdříve ošetřili hlavní tahy a na méně frekventované silnice se technika dostala až během dopoledne. Stanovené limity se ale podařilo s rezervou dodržet,“ dodává radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Silničáři budou nadále v plném nasazení, aby byli schopni zvládat povětrnostní vlivy na silnice. Zásadní je ale ohleduplnost a zvýšená opatrnost všech motoristů.

K prvním výjezdům letošní zimy vyrážely sypače koncem listopadu, kdy silničáři řešili namrzající vozovky a spad sněhu v horských oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…