Královéhradecký kraj: Tři školská zařízení na Trutnovsku prošla rekonstrukcí za více než 36 milionů korun

08.04.2022 14:21 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj vynaložil přes 36 milionů korun na snížení energetické náročnosti třech budov školských zařízení na Trutnovsku. Rekonstrukcí prošla provozní budova trutnovského gymnázia, objekt Střední průmyslové školy Trutnov a budova Speciální základní školy Augustina Bartoše v Úpici.

Královéhradecký kraj: Tři školská zařízení na Trutnovsku prošla rekonstrukcí za více než 36 milionů korun
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Královéhradecký kraj se rekonstrukcemi budov vedoucích k nižším nákladům za energie věnuje dlouhodobě. Zásluhou těchto projektů dochází ke snížení nákladů na provoz v jednotlivých budovách a zároveň se tím přispívá ke zkvalitnění podmínek pro pedagogy i žáky. Od roku 2020 až dosud se včetně těchto projektů dokončilo v oblasti školství celkem šest investic za více jak 78,6 milionu korun. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
Velké poděkování patří celému týmu oddělení projektového řízení Centra investic, rozvoje a inovací pod vedením Lenky Bacovské, který zásadně přispěl k úspěšné realizaci těchto projektů,“ řekl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček, do jehož gesce spadá oblast investic.

V rámci dvouetapové rekonstrukce provozní budovy trutnovského gymnázia došlo k výměně výplní otvorů, vstupních dveří, oken, osvětlení a zateplení půdních prostor. Náklady tohoto projektu přesáhly 24 milionů korun, přičemž k jejich financování došlo z prostředků Fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje a dotace z Fondu soudržnosti Operačního programu Životní prostředí (OPŽP).

Objekt trutnovské průmyslovky v Horské ulici rekonstrukcí získal kromě rekuperačních jednotek také nové vzduchotechnické rozvody. Náklady vyšly na více jak 5,1 milionu korun. I u tohoto projektu se podařilo získat dotaci z OPŽP.

Zlepšení podmínek pro výuku i snížení provozních nákladů přinesla rekonstrukce školského zařízení v Úpici. Budova Speciální základní školy Augustina Bartoše prošla výměnou oken, zateplením celého objektu a instalaci rekuperačních jednotek, které v učebnách zajišťují nucené větrání se zpětným získáváním tepla. Na financování nákladů za více jak 6,8 milionu korun se kromě finančních prostředků Královéhradeckého kraje podílela také dotace z OPŽP.

„V oblasti školství máme pro letošní rok připravené další dva podobné projekty. Jedná se o zateplení cukrářských dílen Střední školy gastronomie a služeb Nová Paka a ke snížení energetické náročnosti dojde také u budovy Gymnázia, Střední odborné školy a Vyšší odborné školy Nový Bydžov. Celkové náklady těchto projektů dosahují téměř 44 milionů korun. Na jejich financování chceme využít dotační prostředky z Národního plánu obnovy,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství Arnošt Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…