Královéhradecký kraj: V červnu se úplně uzavřou další dvě silnice

04.06.2022 12:18 | Tisková zpráva

Na krajských silnicích začnou v červnu platit dvě úplné uzavírky provozu. V pondělí 6. 6. začnou stavební práce na silnici III/2864 mezi Radimí a Dřevěnicí na Jičínsku. Úplná uzavírka zde bude platit až do začátku listopadu. O týden později se uzavře ještě silnice II/325 v obci Doubravice, konkrétně od křižovatky se silnicí III/300 11 po konec zástavby směrem na Bílou Třemešnou.

Královéhradecký kraj: V červnu se úplně uzavřou další dvě silnice
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Rekonstrukcí projde silnice II/325 v intravilánu obce Doubravice. Dojde ke kompletní výměně konstrukčních vrstev vozovky, rekonstrukci propustků a výstavbě autobusového zálivu. Obec souběžně vybuduje novou dešťovou kanalizaci a nový chodník podél silnice, přeloží vodovod a zmodernizuje osvětlení. Krajská stavba za více než 25 milionů korun bude financována z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Stavba začne v pondělí 13. 6. a má být hotová do začátku října. Osobní doprava bude jezdit po objízdných trasách přes Zábřezí, Řečice a Horní Dehtov. Trasa pro nákladní dopravu povede po silnicích II/325, II/284 a II/300 přes Bílé Poličany, Miletín a Zdobín.

„Silnice II/325 prochází dlouhodobou rekonstrukcí po jednotlivých etapách. Je to významná spojnice Hradecka a Královédvorska. Na práce v Doubravicích letos naváže ještě mnohem nákladnější rekonstrukce úseku Debrné – Vestřev. Její součástí bude totiž výstavba nového mostu a dvou opěrných zdí podél Labe. Náklady přesáhnou částku 127 milionů korun,“ říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy s tím, že provoz bude omezen v září a stavební práce skončí až v létě příštího roku.

Již v pondělí začne rekonstrukce silnice III/2864 z Radimi do Dřevěnice, která vykazuje množství nerovností a konstrukčních poruch. Nevyhovující je také tloušťka vozovky. Rekonstrukcí projde úsek od začátku obce Radim po křižovatku se silnicí III/2861 u Dřevěnice a rovněž úsek silnice III/2861 od konce Dřevěnice po křižovatku se silnicí I/16 Na Špici. Celkem se jedná o více než dva kilometry. Objízdná trasa povede od křižovatky Na Špici po silnici I/16 do Robous a následně po obchvatu Jičína a Valdic (II/286) do Těšína. Průjezd do obce Tužín přes obec Radim bude zachován. Stavba za téměř 30 milionů korun je financována z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Dokončena bude do začátku listopadu.

Královéhradecký kraj spravuje zhruba 3 300 kilometrů silnic II a III. třídy. Do obnovy své silniční sítě investuje posledních pět let okolo jedné miliardy korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…