Královéhradecký kraj dá na obnovu venkova přes 50 milionů korun

06.05.2020 19:38

Královéhradecký kraj letos v Programu obnovy venkova rozdělí 50,25 milionu korun mezi 72 žadatelů. Program mohou využívat obce do 3000 obyvatel na obnovu občanské vybavenosti, infrastruktury, památek či vodních nádrží, na úpravu veřejných prostranství nebo nakládání s odpady.

Královéhradecký kraj dá na obnovu venkova přes 50 milionů korun
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Letos podaly obce 170 žádostí o dotace za více než 140 milionů korun. Rozhodující pro přiznání krajské podpory byl počet dosažených bodů, při jejich rovnosti také datum a čas podání žádosti.

„Tento program významně napomáhá udržet a zlepšovat kvalitu života na venkově a tím zpomaluje trend stěhování lidí do velkých měst a vylidňování celých oblastí. Čelit takovým následkům je totiž mnohem obtížnější a nákladnější,“ říká krajský radní pro regionální rozvoj, granty a dotace Pavel Hečko.

K nejnákladnějším podpořeným projektům patří letos například stavební úpravy ZŠ Adršpach, ZŠ Libčany a MŠ Choustníkovo Hradiště, stavba víceúčelového hřiště v Dohalicích a sportovního areálu v Oseku, stavba víceúčelového objektu ve Vidochově, obnova místních komunikací ve Velké Jesenici, stavební úpravy Dělnického domu ve Skřivanech, veřejné osvětlení v Rožnově, opravy obecních budov v Božanově, výstavba chodníků v Bernarticích nebo rekonstrukce obecního hostince v Zachrašťanech a prodejny v Černčicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…