Královéhradecký kraj poslal do Užhorodu další náklad s humanitární pomocí

10.08.2022 20:39 | Tisková zpráva

Hejtmanství Královéhradeckého kraje prostřednictvím svého zdravotnického holdingu vypravilo 9. srpna do Zakarpatské oblasti 27 palet zdravotnického materiálu o hmotnosti sedmi tun v celkové hodnotě 1,2 milionu korun.

Královéhradecký kraj poslal do Užhorodu další náklad s humanitární pomocí
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Kamion s humanitární pomocí pravděpodobně dorazí na místo určení v ukrajinském Užhorodě zítra večer. Jde o čtvrtou zásilku humanitární pomoci, kterou kraj posílá do své partnerské oblasti.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

„Do partnerské oblasti Zakarpatské Ukrajiny posíláme především zdravotnický materiál, který je aktuálně nejvíce potřeba, zejména pro první pomoc a ošetření zraněných. O konkrétní pomoci jsme jednali v polovině července se zástupci partnerského regionu, a tak reagujeme na jejich specifické požadavky,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček.

Zdravotnický materiál v hodnotě 1,2 milionu korun je uložený na 27 paletách o hmotnosti sedmi tun a zásilka obsahuje například různé druhy obinadel, injekční stříkačky a jehly, komprese, tampony a další zdravotnické vybavení. Jde celkem o 205 položek spotřebního zdravotnického zboží. Pořízení výše zmíněných zdravotnických komodit realizoval zdravotnický holding centrálním nákupem prostřednictvím své dceřiné společnosti CZZ, s. r. o., dopravu z centrálního skladu a financování humanitárního nákladu zajišťuje Královéhradecký kraj.

Kraj již první humanitární pomoc poslal do Zakarpatské oblasti na začátku března, tehdy šlo o zdravotnický materiál v hodnotě téměř 1,5 milionu korun. Začátkem května odjel do Zakarpatí kamion s nákladem 14 elektrocentrál, 25 praček, 25 mikrovlnných trub a 25 rychlovarných konvic v celkové hodnotě přes 500 tisíc korun a v červnu kraj nakoupil za 700 tisíc korun trvanlivé potraviny, které také zamířily na válkou postiženou Ukrajinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…