Královéhradecký kraj rozdal prvňáčkům reflexní balíčky

04.09.2017 22:40

Královéhradecký kraj se dlouhodobě snaží zajistit bezpečnost pro nejohroženější části populace, mezi které patří i malí školáci. I letos proto prvňáci v Královéhradeckém kraji dostali během zahájení školního roku startovací balíček s bezpečnostními reflexními prvky.

Královéhradecký kraj rozdal prvňáčkům reflexní balíčky
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Navzdory svému věku a nedostatku zkušeností se světem dospělých jsou školáci často nuceni se pohybovat v silničním provozu, mnohdy i na špatně osvětlených místech a podél komunikací, které nejsou doplněny chodníkem ani cyklostezkou,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán, který se dnes zúčastnil zahájení školního roku na Základní škole a Mateřské škole Josefa Gočára v Hradci Králové, kam malé školáky a jejich rodiče přišel pozdravit a popřát hodně štěstí do prvních krůčků jejich školních let.

Kromě hejtmana vyrazili mezi školní lavice v první školní den školy i další členové Rady Královéhradeckého kraje. Náměstek Martin Červíček navštívil ZŠ Komenského v Náchodě, náměstkyně Martina Berdychová ZŠ pro neslyšící Štefánikovu v Hradci Králové.

Součástí balíčku je například odrazové sklíčko v podobě semaforu s uchycením, které si děti mohou připevnit na svůj batoh, kolo či jako přívěšek na klíče. Balíčky byly distribuovány prostřednictvím obcí s rozšířenou působností na jednotlivé základní školy. V letošním roce bylo mezi žáky prvních tříd základních škol z celého kraje rozděleno 5 756 balíčků.

Projekt „Bezpečně do školy s Královéhradeckým krajem“ realizuje Královéhradecký kraj již od roku 2014. Je zaměřen na bezpečnost dětí, zejména těch, které nastupují do prvního ročníku základní školy. Každoročně dostávají tyto děti dárek formou kufříku nebo batůžku s další výbavou.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…