Královéhradecký kraj se připojil k výzvě na oživení regionální ekonomiky

13.05.2020 15:02

Královéhradecký kraj se připojil k výzvě Svazu místních samospráv ČR a Libereckého kraje, která je adresovaná Vládě a Parlamentu ČR. Výzva „Pomozme obcím, městům a regionům rozhýbat regionální ekonomiku“ navrhuje například novelu zákona o rozpočtovém určení daní.

Královéhradecký kraj se připojil k výzvě na oživení regionální ekonomiky
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Stejně jako ostatní signatáři výzvy jsme přesvědčeni, že v současné situaci je nezbytné nekrátit příjmy obcí a krajů, ale navíc přijít s jejich přímou a cílenou podporou. Samosprávy jsou připravené se zavázat, že veškerou podporu od státu investují výhradně do veřejných potřeb na svém území – především do obnovy krajinných struktur, školských zařízení, komunitních center, sociálních bytů, energetických opatření, oprav komunikací a dalších,“ říká radní pro finance Rudolf Cogan.

Mezi navrhovanými možnostmi je novela zákona o rozpočtovém určení daní, efektivnější nastavení dotačních programů a pomoc při sjednávaní bezúročných půjček. Tato opatření navrhl Svaz místních samospráv ČR vládě již koncem března a odkazuje se na Strategii regionální rozvoje schválenou loni v listopadu.

Sdružení místních samospráv ČR tvoří zhruba dva tisíce menších měst a obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…