Královéhradecký kraj staví v Nové Pace sportovní halu za 105 milionů, hotovo bude v roce 2025

03.09.2023 7:14 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj zahájil stavbu nové tělocvičny u gymnázia v Nové Pace. Cena stavebních prací, které potrvají zhruba 17 měsíců, je 105 milionů korun včetně DPH. Návrh na novou sportovní halu vzešel z vůbec první architektonické soutěže, kterou kraj vyhlásil v říjnu 2019.

Královéhradecký kraj staví v Nové Pace sportovní halu za 105 milionů, hotovo bude v roce 2025
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Moderní a multifunkční sportovní halu stavíme na pozemku novopackého gymnázia a střední odborné školy a provozně ji se školou propojíme. Všechny přístupy do tělocvičny budou bezbariérové a umožní tak přístup i osobám se zdravotním postižením. Střechu haly pokryjeme takzvanou extenzivní zelení, což je v podstatě plošná zeleň v malé ploše substrátu, která se oproti intenzivní zelené střeše liší tloušťkou vegetační vrstvy. Tím bude zatížení nosné konstrukce daleko nižší. Přebytek dešťových vod svedeme do retenční nádrže s využitím například pro zalévání,“ sdělil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za krajské investice.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

Celou částku investičního projektu s názvem Sportovní hala pro tělesnou výchovu – Nová Paka, a to 105 milionů korun včetně DPH, hradí Královéhradecký kraj ze svého rozpočtu. Stavební práce, jejichž součástí je také oprava stávající kanalizace v areálu školy, skončí v lednu 2025.

„Novopackou halu vybavíme moderními prvky pro širokou škálu sportů, například horolezeckou stěnou, posilovnou a zázemím v podobě nářaďoven, šaten s umývárnami a toaletami a výtahem. Diváky potěší i hlediště ke sledování soutěží či závodů. Těší mě, že touto investicí zajistíme kvalitní sportovní zázemí nejen pro výuku tělesné výchovy tří novopackých škol, ale i pro provozování různých sportovních aktivit místních spolků i veřejnosti. Pro Novou Paku bude hala velkým přínosem a přispěje k rozvoji sportu nejen ve městě, ale i v blízkém okolí,“ doplnil náměstek pro školství a sport Arnošt Štěpánek.

Návrh na projekt sportovní haly v Nové Pace vzešel z vůbec první architektonické soutěže, kterou Královéhradecký kraj vyhlásil v říjnu 2019. Nejúspěšnějším se stal návrh ateliéru studený architekti, s. r. o., ze Slovenské republiky, jehož tým posléze ve spolupráci s brněnskou firmou INTERPLAN-CZ, s. r. o., zpracoval projektovou dokumentaci. O stavební práce se postará firma VALC, s. r. o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…