Královéhradecký kraj ve spolupráci s městem rozšíří broumovský domov pro seniory

29.05.2020 21:01

Krajští radní schválili záměr poskytnutí investiční podpory městu Broumov na modernizaci a rozšíření tamního domova pro seniory ve výši 176,8 milionu korun. Kraj s městem hodlá zařízení výrazně zmodernizovat a navíc rozšířit o 29 nových lůžek. Se zahájením výstavby se počítá na konci roku 2020.

Královéhradecký kraj ve spolupráci s městem rozšíří broumovský domov pro seniory
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„S vedením města jsme se dohodli na rekonstrukci a rozšíření broumovského domova pro seniory. Touto cestou vznikne 29 nových lůžek pobytových služeb pro seniory s tím, že výsledná kapacita zařízení bude 71 lůžek. Díky rekonstrukci výrazně zlepšíme kvalitu prostředí pro stávající klienty, kteří jsou z 95 % ve stavu těžké a úplné závislosti na pomoci druhé osoby a stávající prostory na tento typ služby nejsou uzpůsobeny,“ uvedl náměstek pro sociální věci Vladimír Derner.

Královéhradecký kraj poskytl na začátku září 2019 městu Broumov individuální dotaci ve výši 3,5 milionu korun na zpracování projektové dokumentace k rekonstrukci stávajícího domova pro seniory. Během přípravy projektu došlo k upřesnění některých stavebních zásahů do objektu, které navýšily cenu rekonstrukce na částku 184,2 milionů Kč.

Vedení broumovské radnice požádalo Královéhradecký kraj o snížení příspěvku města do společného projektu na rekonstrukci a rozšíření domova pro seniory v Broumově s tím, že na rekonstrukci přispěje částkou 7,4 milionu korun.

„Rozšířením stávajícího zařízení město přijde o 21 bytů pro seniory, které plánuje nahradit výstavbou nových bytů. Hodnota této související investice představuje 46 milionů korun,“ dodal Vladimír Derner s tím, že radní v současné chvíli schválili aktualizaci podmínek pro modernizaci a rozšíření domova pro seniory. Konkrétní finanční podporu městu vyplatí kraj po odsouhlasení zastupitelstvem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…