Královéhradečtí celníci zajistili tisíce tablet léku zneužívaného k výrobě drog

17.03.2016 12:29

Tento týden celníci našli na Náchodsku v osobním vozidle 6 524 tablet léku CIRRUS. K nelegálnímu dovozu medikamentů se přihlásil jednapadesátiletý Čech podmíněně odsouzený za výrobu drog. Ze zajištěných léků by se dalo vyrobit více jak půl kilogramu pervitinu.

Královéhradečtí celníci zajistili tisíce tablet léku zneužívaného k výrobě drog
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka mobilního dohledu zastavila vytipované osobní vozidlo české imatrikulace, ve kterém cestovali dva muži ve věku jednapadesát a čtyřiatřicet let a osmadvacetiletá žena. Na obvyklou otázku celníka, zda dováží nějaké zboží, řidič odpověděl, že vezou pouze nákup potravin. Při důkladné kontrole automobilu celníci našli za sedadlem řidiče v plastové igelitové tašce a pytli celkem tři kartonové krabice s 466 krabičkami léků CIRRUS (obsah 120 mg pseudoefedrinu v jedné tabletě).

K nelegálnímu dovozu se přihlásil starší z mužů, který se celníkům přiznal, že byl podmíněně odsouzen za výrobu pervitinu. Výtečníka si převzali přivolaní policisté a ještě téhož dne skončil v policejní cele. Muž byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, a vzhledem k množství nedovolených látek, které u něj bylo zajištěno, mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání dvou až deseti let. Policisté zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…