Královské koláče

27.12.2017 10:27

Ve Francii k Vánocům neodmyslitelně patří Královský koláč (Galettes de rois), s bohatou jablečnou nebo mandlovou náplní, který nesmí ve vánoční nabídce pekařství PAUL chybět ani letos. V prodeji budou od 27.12. do Tří Králů.

Královské koláče
Foto: Paul
Popisek: Královské koláče v pekařství Paul

Znáte historii Královských koláčů? Ve Francii se peče na Tři krále, a kdo v něm najde schovanou figurku, stává se králem nebo královnou, který získá korunu a zajistí si na celý nadcházejí rok štěstí, zdraví a prosperitu. Jelikož je vítězem, musí příští rok obstarat koláč právě on. Zajímavostí je, že původně uprostřed koláče nebyla schována figurka, ale obyčejná fazole. 
 
Ke každému Královskému koláči dostane zákazník dvě „zlaté“ papírové koruny a samozřejmě také keramickou hračku, kterou může do koláče umístit a připravit tak svým hostům nejen lahodné pohoštění, ale také zábavnou hru. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…