Královské koláče v pekařství Paul

27.12.2018 11:00

Ve Francii k Vánocům neodmyslitelně patří Královský koláč s bohatou mandlovou náplní, který nesmí ve vánoční nabídce pekařství PAUL chybět ani letos. V prodeji budou od 27.12. do Tří Králů.

Královské koláče v pekařství Paul
Foto: Paul
Popisek: Královské koláče v pekařství Paul

Věděli jste že… Ve Francii se královský koláč tradičně servíruje se zapečenou keramickou figurkou nebo hračkou uvnitř koláče. Ten je pak rozkrojen a rozdělen mezi všechny hosty. Kdo schovanou figurku ve své porci najde, stává se králem nebo královnou a zajistí si tak na celý nadcházející rok štěstí, zdraví a prosperitu. Se získáním koruny se však pojí také jedna povinnost - příští rok musí obstarat koláč pro královskou hostinu právě on.
 
Věděli jste, že tradice královských koláčů se datuje již od 14. století? Původně nebyla v koláči schována figurka, ale jen obyčejná fazole, která symbolizovala právě narozeného Ježíška.
 
Ke každému Královskému koláči dostane zákazník dvě „zlaté“ papírové koruny a samozřejmě také keramickou hračku a hned můžete připravit svým hostům nejen lahodné pohoštění, ale také zábavnou hru.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…