Kryptoměny, ekologie a finance spojí II. Mezinárodní finančně-ekonomické fórum Pražské obchodní jednání 2018

18.04.2018 22:21

Budoucnost kryptoměny a ekologický projekt Čistá Volha – to jsou dvě hlavní témata II. Mezinárodního finančně-bankovního fóra zemí SNS a Evropy Pražské obchodní setkání 2018, které proběhne 26. - 27. dubna v Praze. Dorazí významní představitelé finančního sektoru zemí SNS jako například předseda dozorčí rady Eurasijské rozvojové banky Andrej Beljaninov a ředitel společnosti Crypto Zeus Sergej Litvin.

Kryptoměny, ekologie a finance spojí II. Mezinárodní finančně-ekonomické fórum Pražské obchodní jednání 2018
Foto: pixabay.com
Popisek: Bitcoin, ilustrační foto

Litvin bude v rámci kulatého stolu na téma digitální integrace v zemích SNS a budoucnost kryptoměny prezentovat nový projekt připravovaný společností Crypto Zeus. Cílem projektu s názvem Zeus Exchange je zřídit hybridní burzy kryptoměn a akcií. Investoři do kryptoměn tak budou moci skrze kryptoměny investovat i do akcií firem. Podobné hybridní burzy budou podle společnosti Zeus Exchange důležitým stavebním kamenem finančního byznysu zítřka.

Budoucností kryptoměn fórum navazuje na svůj loňský ročník, kdy vzbudila velký zájem digitalizace a robotizace v bankovnictví. Řečníci budou diskutovat o roli kryptoměn v mezinárodním finančnictví, státních kryptoměnách a transparentnosti a bezpečnosti kryptoměn.

Eurasijská rozvojová banka představí své aktivity v oblasti infrastruktury, které realizuje na území svých členských zemí, a bude hledat možnosti spolupráce s českými finančními a bankovními institucemi. Například financuje výstavbu vodní elektrárny v Bělorusku, zřízení jednotného automatizovaného systému řízení kolejové dopravy v Kazachstánu a rekonstrukci moskevského letiště Pulkovo.

Letos nebude chybět ani propojení byznysu a ekologie – proběhne prezentace ruského vládního projektu Čistá Volha, jehož cílem je zlepšit čistotu této nejintenzivněji průmyslově využívané řeky v Rusku. Během fóra budou probrány možnosti zapojení českých firem do tohoto projektu a spolupráce českých a ruských bankovních institucí. S celkovou hodnotou v přepočtu přes 94 miliard korun jde o jeden z největších projektů federální vlády a místních vlád Ruské federace.

Tento projekt bude prezentovat obchodní zástupce Tatarstánu v Praze Zufar Abdulgalijev. Z ruských federativních oblastí hraje nejvýznamnější roli v projektu právě Tatarstán.

Fórum doznává zájmu i z české strany. Zúčastní se jej představitelé České národní banky, České exportní banky, agentury pojišťující export EGAP, Ministerstva průmyslu a obchodu a investiční skupiny Elanor Group, bank Česká spořitelna, Expobank, Raiffeisenbank. Z firem půjde například o Kabelovna Kabex, Červa Export Import, Škoda JS, Metrostav a Vodafone.

Sergej Litvin do finančnictví přešel z průmyslu, kde působil od strojírenství přes ocelářství až po telekomunikace. Těží ze zkušeností z firem jako je ocelářský gigant Evraz Holding, který za jeho působení vyrostl z firmy podnikající na ruském trhu na významného hráče na globálním trhu. V září 2017 Litvin spoluzaložil Zeus Exchange.

Andrej Beljaninov se celý život pohybuje v oblasti bankovnictví a státní správy. V minulosti byl místopředsedou dozorčí rady ruských bank REA a Novikom a dále má zkušenosti z vedení ruské federální služby pro vojenské zásobování a federální celní služby. Od prosince 2017 je předsedou dozorčí rady Eurasijské rozvojové banky.

Mezinárodní finančně-ekonomické fórum zemí SNS a Evropy pořádá Finančně-obchodní rada zemí SNS a Rusko-česká smíšená obchodní komora. Jde o tradiční akci, pořádanou od roku 2007, které se účastní nejvyšší představitelé významných bank a společností ze zemí SNS (především z Ruska – VTB, Mezinárodní investiční banka, EXIAR, Státní korporace Rosatom, dále z Běloruska, Arménie, Ázerbájdžánu a Kazachstánu).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…