Kurz speciální přípravy pro krizové situace

08.01.2015 16:17

Odbor komunikace a propagace Ministerstva obrany ČR ve spolupráci s Velitelstvím výcviku - Vojenskou akademií ve Vyškově připravuje, stejně jako v minulých letech, Kurz speciální přípravy pro krizové situace. Kurz se uskuteční ve dnech 10. - 17. dubna 2015 ve vojenském újezdu Březina a je určený pro novináře a humanitární pracovníky.

Kurz speciální přípravy pro krizové situace
Foto: Archiv
Popisek: Aktivní zálohy AČR

Cílem tohoto projektu je seznámit účastníky s možným nebezpečím, se kterým se mohou v nejrůznějších oblastech konfliktů setkat a zároveň je naučit, jak se v těchto extrémních situacích zachránit.

Kurz speciální přípravy pro krizové situace zahrnuje teoretickou i praktickou část, jejichž náplní je nejen překonání psychické a fyzické zátěže formou praktického výcviku, ale také zvládnutí technik vyjednávání v krizovém prostředí, orientace v neznámém terénu za ztížených podmínek, zvládnutí krizových a zátěžových situací či základy první pomoci. Vzhledem k náročnosti kurzu musí všichni zájemci absolvovat psychologické a fyzické testy, které se uskuteční v Praze pod vedením specializovaných pracovníků Vědeckého a servisního pracoviště tělesné výchovy a sportu Ministerstva obrany a psychologů Vojenské akademie ve Vyškově.

V případě zájmu kontaktujte Danielu Hölzelovou, Odbor komunikace a propagace – oddělení PR MO, do 31. 1. 2015 na e-mailovou adresu holzelovad@army.cz nebo na telefonní číslo 606 711 680.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…