Kverulant hlásí 578 odstraněných billboardů

26.11.2015 18:33

Ředitelství silnic a dálnic odstranilo do konce třetího čtvrtletí letošního roku celkem 578 billboardů, z toho 183 v okolí dálnic a 395 podél silnic I. třídy.

Kverulant hlásí 578 odstraněných billboardů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Billboard Strany Zelených

Obecně prospěšné organizace Kverulant.org již od svého vzniku v roce 2009 kritizuje přemíru billboardů u našich silnic. Výsledkem bylo přijetí zákona, který v roce 2017 odstranění billboardy od dálnic, rychlostních silnic a ze silnic první třídy. Kverulantův tlak také vedl k tomu, že ŘDS po letech výmluv začalo skutečně konat. ŘSD od roku 2012 do konce třetího čtvrtletí letošního roku celkem 578 billboardů, z toho 183 v okolí dálnic a 395 podél silnic I. třídy.

Ing. Vojtěch Razima, ředitel Kverulant.org k tomu dodává: „Téměř 600 odstraněným billboardů z nedůležitějších silnic v republice je slušný úspěch a relativně brzy dokonce téměř zmizí z dálnic, rychlostních silnic a jedniček. Zcela spokojeni být určitě nemůžeme. Přes všechnu naší práci, billboardy dál zabíjí. V roce 2015 se nárazem do billboardu zabil jeden řidič v Břeclavi a druhý v Letovicích. Také si nelze nevšimnout, že se billboardaři stále více tlačí do velkých měst. Nevzdáváme to a snažíme se bojovat proti billboardům i tam“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…