Květná zahrada v Kroměříži se stala vítězem soutěže agentury CzechTourism

16.10.2016 19:49

Květná zahrada v Kroměříži, památka UNESCO, se stala vítězem soutěže DestinaCZe 2016 v kategorii Kudy z nudy – zážitek pro celou rodinu, vyhlašované agenturou CzechTourism. Za oceněním stojí nejen vizuální krása památky denně tvořená rukama zahradníků, nýbrž také úsilí o její kvalitní prezentaci a propagaci včetně nabízených vzdělávacích programů pro celou rodinu.

Květná zahrada v Kroměříži se stala vítězem soutěže agentury CzechTourism
Foto: NPÚ
Popisek: Květná zahrada v Kroměříži

„V Květné zahradě nenajdete panely naučné stezky ani skákací hrady. Zato vás rádi doprovázíme a inspirujeme, abyste vnímali jedinečnost zahrady všemi smysly a hlavně společně - jako rodina! Vyvrcholením této snahy je pak každoročně festival barokní kultury Hortus Magicus,“ vysvětluje kastelán Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži Martin Krčma.

Květná zahrada uspěla nejen v konkurenci hradozámeckých komplexů, ale i turistických destinací obecně. Pro památku hlasovalo 4832 osob.

„Děkujeme všem návštěvníkům, kteří nám dali své hlasy. Je to ocenění nejen pro desítky našich zahradníků, ale i pro kolegy z Národního centra zahradní kultury, kteří rodinám připravují individuální zážitky,“ neskrývá nadšení kastelán.

Lektorský tým Květné zahrady vznikl díky projektům Památky nás baví a Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži. Radost z ocenění samozřejmě sdílí a také provozovatel památky – Národní památkový ústav a všichni partneři, kterým rovněž patří poděkování (Muzeum umění Olomouc, Ministerstvo kultury České republiky, Zlínský kraj s Centrálou cestovního ruchu východní Morava, Arcibiskupství olomoucké, Czech National Trust a další).

Cenu na slavnostním předávání v karlovarském hotelu Thermal převzali kastelán Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži Martin Krčma a Petr Hudec, tvůrce programů vytvářených na míru nejen Květné zahradě, ale i dalším památkám Národního památkového ústavu.

Soutěž DestinaCZe vyhlašuje již čtvrtým rokem agentura CzechTourism s cílem propagovat zajímavá místa, akce a přírodní či kulturní památky České republiky doma i v zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…